Internetul l-a panicat pe Barry Sonnenfeld: "Mi-e teama de el dintr-o multime de motive", a spus regizorul hollywoodian in timpul unui discurs. "Internetul ne-a invadat casele si ne-a luat mintile... Partea cea mai inspaimantatoare este cat de hipnotizant poate fi! E peste tot, iar copiii il folosesc toata ziua", a spus Sonnenfeld, potrivit Reuters.

Acesta se teme ca cei mici vor creste "fara a mai avea conceptul dreptului la intimitate si, de fapt, fara a intelege la ce ar mai folosi. Generatia Facebook nu mai este preocupata de ceea ce stiu ceilalti despre ei... asa ca nu vor avea nimic impotriva supravegherii guvernamentale excesive, impotriva spionatului sau a interventiilor abuzive. Vor fi chiar incantati ca pe internet li se poate urmari fiecare miscare", crede regizorul.

"Stiti ce cred? Ca asistam la ultima generatie americana in care mai exista democratie. Totalitarismul se apropie cu pasi rapizi, iar generatia viitoare va merge incantata pe aceasta panta", s-a mai ingrijorat Sonnenfeld.

"Singura mea speranta este ca guvernarea Bush a dat-o in bara asa de rau - atat social, economic cat si ecologic - incat poate va realiza ca generatia copiilor nostri si-a distrus viitorul si astfel vor opri computerele acelea", a mai spus acesta.