Paul McCartney este de parere ca vegetarianismul ar putea combate incalzirea globala, mai ales daca ar fi promovat mai mult de catre grupurile ecologice. Consumul de apa si distrugerea a mari suprafete de terenuri sunt principalii factori poluanti ai industriei de prelucrare a carnii.

McCartney a acordat un interviu organizatiei PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) in care a afirmat ca unul dintre cei mai poluanti factori il reprezinta industria mondiala de prelucrare a carnii.

Conform Mediafax, fostul membru al trupei Beatles spune ca industria carnii consuma foarte multa apa si distruge suprafete mari de terenuri, acest lucru contribuind mult la schimbarile climatice.

De asemenea, el se mai plange ca ONG-urile pentru protectia mediului nu promoveaza suficient vegetarianismul. "Cea mai mare schimbare pe care ar putea sa o faca cineva in ceea ce priveste stilul de viata ar fi sa devina vegetarian", a spus McCartney, care a trecut de multa vreme la vegetarianism, concept pe care il promoveaza intens.