Actrita Nicole Kidman sprijina o campanie de lupta impotriva violentei domestice. Ea a vorbit despre agresiunea impotriva femeilor ca fiind un lucru tinut adesea sub tacere, precizand ca aceasta situatie trebuie sa se schimbe.

Kidman (40), ambasador al Fondului de Dezvoltare al Natiunilor Unite pentru Femei, a lansat marti, la sediul ONU, campania "Spune Nu Violentei Impotriva Femeilor".

"Una din trei femei se confrunta, intr-un fel sau altul, cu o forma de violenta domestica de-a lungul vietii. De cele mai multe ori, acest lucru este tinut secret. Ce incercam noi sa facem este sa spunem ca nu trebuie ascuns", sustine Kidman.

"Dorim sa evitam ca aceste agresiuni sa devina o epidemie tacuta. Vrem sa se afle despre aceste lucruri, pentru ca adesea ele sunt tinute sub tacere din cauza rusinii. Doresc sa incurajez oamenii din toate tarile sa se alature apelului nostru impotriva violentei domestice", a mai spus actrita.

Actrita, insarcinata in luna a saptea, a mai precizat ca violenta este, in prezent, "probabil cea mai frecventa incalcare a drepturilor omului".

Semnaturile se strang pe site-ul www.saynotoviolence.org, campania fiind lansata in noiembrie 2007 si strangand pana in prezent 210.000 de semnaturi. In luna ianuarie 2008, reprezentantii fundatiei ONU au spus ca vor dona cate 1 milion de dolari pentru fiecare suta de mii de semnaturi stranse.

Sursa: Associated Press, contactmusic.com