Prezentatorul CNN este doar una dintre celebritatile care au ales sa sprijine manifestarea National Day of Silence (Ziua Nationala a Tacerii). Evenimentul are loc astazi (25 aprilie) in Statele Unite ale Americii.

Larry King a vorbit in mesajul postat pe YouTube despre tizul sau, Lawrence King, elevul de 15 ani care a fost impuscat intr-o scoala din California de un coleg pentru ca marturisise public ca este gay.

"Larry King si eu avem mai multe in comun decat acelasi nume. Amandoi credem ca elevii trebuie sa fie liberi sa fie asa cum sunt, fara sa se teama ca vor fi aratati cu degetul, batjocoriti sau hartuiti", a declarat prezentatorul.

Ziua Nationala a Tacerii a ajuns la a 12-a editie si este dedicata in acest an in memoria lui Lawrence King. Cu ocazia evenimentului, sute de mii de studenti vor milita prin tacere pentru stoparea homofobiei in institutiile de invatamant.

Ei vor purta cartoane cu mesajul: "Te rog intelege motivele pentru care am decis sa nu vorbesc astazi. Particip la Ziua Nationala a Tacerii, o miscare nationala a tineretului cu scopul de a atrage atentia asupra tacerii pe care o infrunta orice persoana gay, lesbiana, bisexual, transsexual sau prietenii lor. Tacerea mea deliberata e un ecou al tacerii la care ii imping cei care ii arata cu degetul, ii batjocoresc sau ii hartuiesc. Cred ca stoparea tacerii este primul pas pentru constientizarea situatiei si pentru incurajarea dezvaluirii acestor injustitii. Gandeste-te la vocile pe care nu le vei auzi azi".

Urmareste mesajul lui Larry King. Sursa: YouTube