Actorul american, in varsta de 45 de ani, a fost condamnat pentru evaziune fiscala, in urma deciziei unui tribunal din Florida. Snipes a primit pedeapsa maxima.

Starul, cunoscut pentru filmele "White men can't jump" si trilogia "Blade", a reusit sa pacaleasca statul cu 15 milioane de dolari. Suma reprezinta taxele pe care Snipes ar fi trebuit sa le plateasca pentru veniturile obtinute din filmele sale.

Vedetele au incercat sa-l imblanzeasca pe judecator, pentru a-l elibera pe Snipes. Denzel Washington a trimis o scrisoare judecatorului William Terrel Hodges, rugandu-l ca pedeapsa lui Snipes sa fie suspendata, conform marieclaire.co.uk.

"Wesley e ca un stejar impunator. Multi dintre cei care l-au cunoscut s-au bucurat de fructele muncii sale. Am stat in umbra lui si chiar am fost protejat de prezenta lui", scrie Denzel.

Un alt amic de la Hollywood, Woody Harrelson, i-a luat apararea lui Snipes, cei doi fiind prieteni de 20 de ani. "Face tot posibilul ca relatiile lui sa fie corecte si este o onoare sa-l numesc pe Wes fratele meu", a spus Harrelson.

In orice caz insa, judecatorul a ramas surd la toate acestea atunci cand i-a dat sentinta lui Snipes, spunand ca vedeta a dat, in mod repetat, argumente false pentru a evita sa-si plateasca taxele.

In decizia Curtii scria: "Daca cineva care intentionat nu si-a platit taxele ar merita pedeapsa maxima pentru acest delict, atunci Snipes este acela".