Regizorul Cristian Mungiu a implinit duminica 40 de ani, anunta Realitatea Tv. Castigator al Marelui Premiu de la Cannes, pentru filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" s-a apucat destul de tarziu sa studieze arta cinematografica, dupa ce un timp a fost profesor de engleza, ziarist si moderator radio-TV.

In 1998, dupa absolvirea Academiei de Teatru si Film din Bucuresti, Mungiu a lucrat la cateva filme ca regizor secund. Primul sau lung metraj, "Occident", aparut in 2002, i-a adus lui Cristian Mungiu recunoasterea ca unul dintre cei mai talentati regizori ai noului val.

Cel mai mare succes al sau a venit, insa, anul trecut, odata cu filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", castigator al Palme d'Or la Cannes, cel mai mare premiu international obtinut vreodata de un film romanesc, dar si al altor numeroase premii internationale.

In semn de recunoastere, regizorul iesean a fost decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru contributia sa la promovarea la nivel mondial a cinematografiei nationale.