Actrita Uma Thurman a dat in judecata firma franceza de cosmetice Lancome din cauza modului in care acestia i-au folosit numele si cateva fotografii in campaniile de publicitate. Procesul, in urma caruia starul spera sa primeasca 15 milioane de dolari, va avea loc miercuri, in Manhattan.

Actrita a declarat ca acestia, Lancome Parfums et Beaute & Cie, s-au folosit de numele ei pentru a-si spori vanzarile, potrivit efluxmedia.com. Scandalul a izbucnit in momentul in care Thurman a aparut pe anumite panouri publicitare canadiene si pe site-uri asiatice, dupa ce contractul incheiat cu ea expirase.

Cu toate acestea, firma a negat ca ar fi incalcat contractul si a cerut judecatorului sa respinga acuzatiile actritei. Avocatul lui Thurman, Bertram Fields a numit acest proces "o lovitura de preemptiune".

"Celebritatile ar trebui sa fie foarte atente cand semneaza un contract cu Lancome", a declarat acesta pentru Reuters. "Ei (n.r. Lancome) au continuat sa foloseasca fotografiile actritei dupa ce contractul expirase", a adaugat acesta.

Peter D Raymond, reprezentantul companiei, a declarat ca ei "nu-i pot controla pe absolut toti", iar daca un tert foloseste numele actritei, ei nu sunt responsabili.