La un deceniu de la moartea sa, legendarul Frank Sinatra ramane viu prin melodiile care l-au consacrat, dar si prin sutele de cover-uri pe care artisti din intreaga lume s-au grabit sa le faca.

Celebru sau anonim, englez sau finlandez, fiecare ii canta melodiile marelui artist in stilul propriu. Astfel, zeci de variante rock, pop, jazz a melodiei "New York, New York" sau "Strangers in the night" pot fi ascultate pe site-urile specializate de muzica sau video. Iata cateva din piesele semnate de Frank Sinatra si interpretate de diverse formatii si cantareti.

Leningrad Cowboys - My Way

Unii sunt finlandezi, ceilalalti sunt rusi. Rezultatul este acelasi - o melodie interpretata exemplar, cu mult ritm, culoare si mult, mult show. Leningrad Cowboys si Corul Armatei Rosii au aratat prin acest cover ca fiecare poate canta "in felul lui". Elementele melodice din folclorul rus si look-ul baietilor reprezinta ciresele de pe tort.

The Lucky Cupids - Strangers in the night

"Strangers in the night", o melodie deloc straina publicului din intreaga lume, este interpretata remarcabil de Andrej Rudol, vocalistul formatiei slovene The Lucky Cupids. Se spune ca majoritatea cantaretilor isi incep cariera prin cover-uri ale unor melodii consacrate, in speranta ca vor fi remarcati. Rudol a avut noroc cu piesa lui Sinatra, acesta devenind cunoscut pe plan international in urma acestui cover.

Duo Jazz - The Way You Look Tonight

Cat de bine poate sa sune o piesa de-a lui Sinatra in acorduri de jazz? Foarte bine, mai ales ca cei doi baieti sunt dispusi sa-ti cante o astfel de melodie in cele mai romantice momente. Imagineaza-ti cum ar fi un dans pasional cand pe fundal auzi "'Cause I love you ... just the way you look tonight".

Los Rodriguez - That's life

O varianta rock a melodiei "That's life" cantata de trupa argentiniano-spaniola Los Rodriguez. Andres Calamaro, vocalistul formatiei, este celebru pentru cover-urile sale reusite, printre acestea numarandu-se "I will Survive" si "Maradona".

Snoop Dogg - New York, New York

Nimic nu se compara cu o melodie de-a lui Sinatra cantata de un rapper. Pariodia semnata Snoop Dogg rupe barierele dintre genuri si arata ca in New York oricine se simte in elementul sau.