A fost rapita Columbeanca? E adevarat ca mustaciosul a pus camere de supraveghere in fata casei din Paris de frica sa nu fie rapiti odorul Ion Ion si indoielnica lui Ileana? De ce a declarat pe prima pagina Bahmuteanca ‘’Mi-e frica sa nu-mi fie rapit bebelusul’’? Dar oare Brangelinii Romaniei, Stefan si Andreea, de teama cui si-au fortificat Cetatea de Scaun din cartierul Tei?

Primele pagini ale ziarelor seamana izbitor cu stirile de deschidere ale jurnalelor de actualitati de la Radio Erevan. ‘’Astazi s-a petrecut un accident groaznic. O furnica a lovit cu bicicleta un elefant care trecea regulamentar pe zebra.’’

In ultima saptamana am citit vreo cinci articole despre vedete romanesti care vorbesc de rapire cu detasarea unui manipulant de la morga despre un cadavru pe masa de disectie. Bunaoara, pe ecranul tabloid puteam citi acum cateva zile: ‘’Monica, la un pas de a fi rapita!’’ Iertati-ma, draga mea Regina-de-Gaura-Cheii, supusul dumneavoastra va intreaba: ‘’E un ordin sau o dorinta!’’ Daca-i ordin, se executa cu placere. Daca-i dorinta, putem incepe negocierile!

Fobia de stil nou a personajelor din showbiz-ul romanesc imi aduce aminte de un episod din Jackass in care Brad Pitt si-a inscenat propria rapire. Diferenta e ca ai nostri se iau prea in serios. Stirile cu rapiri inchipuite nu tin de cazuistica fobiei, ci de patologia megalomaniei.

Daca esti vedeta in Romania, de dragul altarului public, faci din tantar armasar. De fapt, singura fiinta care a fost rapita in Romania este tantarul. Ala care sta de obicei pe lungul nasului.

Comenteaza pe Viata si acordeoane.