Vedeta a vandut tot stocul de papusi, 650 de exemplare pentru care a incasat 35.000 de euro. Dupa acest succes de piata, Oana Zavoranu a promis ca va lansa si o varianta sexy a papusii, cu fusta scurta si pantofi cu toc cui. Alte vedete se pregatesc sa urmeze exemplul Oanei, Smiley si Dan Balan.

Dupa comentarii rautacioase sau nu, Oana Zavoranu a facut bilantul afacerii cu jucaria care-i poarta chipul. Si a iesit in castig. Din decembrie 2007 si pana acum ea a vandut, prin intermediul site-ului realizat special, doua transe de papusi realizate la fabrica Aradeanca.

Desi nu se stie cat a costat productia papusii, Oana a incasat 35.000 de euro din vanzarea celor 650 de exemplare.

“Am epuizat si cel de-al doilea stoc scos pe piata in ianuarie, deci, in total, s-au vandut 650 de papusi. Nu pot sa divulg decat faptul ca e o afacere profitabila, care iti suplimenteaza veniturile, dar nu pot spune ca imi permit sa-mi iau o vila de pe urma papusilor”, a declarat Oana Zavoranu pentru "Click!".

Ea a simtit ca dupa valva care s-a facut in jurul lansarii papusii vanzarile au scazut. Atunci a luat decizia de a ieftini produsul de la 180 de lei la 120 de lei ceea ce a atras si mai multi cumparatori.

Vazand succesul de care se bucura papusa "Oana Zavoranu", Marius Moga a preluat ideea si va lansa in curand papusile "Smiley", cu chipul solistului de la Simplu. Ele vor fi produse in Turcia in patru variante, imbracate si accesorizate diferit.

Dan Balan, fostul solist de la O-Zone, a luat si el ideea de la Oana. El va lansa o papusa care il va reprezenta pe "Crazy Loop", noul personaj inventat de Balan pentru lansarea in cariera solo. Papusa va avea si costumatia personajului din clip, costum negru si ochelari de soare cu rame albe.

Totusi moda papusilor dupa celebritati nu a inventat-o Oana Zavoranu. Prima papusa care imita o celebritate s-a fabricat in 1840, avand chipul unei celebre balerine. Tot in anii 1800 au fost la moda papusile cu chipurile unor militari celebri. Prima papusa a unui star de cinema a fost fabricata in 1914 si avea chipul lui John Bunny. A urmat Charlie Chaplin in 1915. Prima papusa care a fost un fenomen in vanzari a fost cea a actritei Shirley Temple in 1934.

Papusile celebritati au fost rapid adoptate si dupa 1980 odata cu dezvoltarea showbiz-ului. Dintre cele mai vandute se numara cele care semanau cu fetele de la Spice Girls (peste 7 milioane de papusi vandute), papusa Christina Aguillera (peste 6 milioane de exemplare) sau papusa Britney Spears.

Alte celebritati internationale care au beneficiat de o papusa cu chipul lor: Boyzone, Cher, Destiny's Child, Elvis Presley, Madonna, Marilyn Monroe, Michael Jackson, New Kids on the Block, Printesa Diana, Shakira, Snoop Dogg sau Vanilla Ice.