Cineastul american Sidney Pollack, castigator a sapte premii Oscar pentru pelicula "Out of Africa", a incetat din viata la Los Angeles, transmite CNN.

Actor, regizor si producator de film, Pollack, in varsta de 73 de ani, suferea de cancer. Cu o cariera de 40 de ani, el a devenit unul dintre cei mai cunoscuti regizori de la Hollywood.

Intre filmele pe care le-a regizat sunt : "The Interpreter" (2005), "Random Hearts" (1999), "Tootsie" (1982), "They Shoot Horses, Don't They" (1969), "This Property Is Condemned" (1966).

Pollack a fost si un actor foarte talentat. A jucat in filme precum „Husbands and Wives" de Woody Allen, „The Player" de Robert Altman, „Eyes Wide Shut" de Stanley Kiubrick si „Changing Lanes" in regia lui Roger Michell.

Cel mai apropiat colaborator al sau a fost Robert Redford, pe care l-a distribuit in sapte dintre filmele sale, incepand cu "This Property is Condemned"(1966) pana la "Havana" (1990).

Sydney Pollack a fost casatorit, de peste 50 de ani, cu Claire Griswold, cu care a avut doua fete, Rebecca si Rachel, si un baiat, Steven, mort intr-un accident de avion, in 1993.

Pollack a murit la resedinta sa din Los Angeles.