Zabeel Properties, un dezvoltator imobiliar din Dubai, a anuntat semnarea contractului cu firma de arhitectura Graft din Los Angeles pentru construirea unei statiuni si a unui hotel de cinci stele ce va avea 800 de camere. Proiectul este bazat in principal pe protectia mediului inconjurator. Printre consultantii de design ai proiectului se afla si celebrul actor Brad Pitt.

Hotelul va fi parte a unui complex care include locuinte, clinici medicale si spatii comerciale, cu o valoare totala de 5 miliarde de dolari, scrie "Click!".

"Daca actoria este cariera mea, arhitectura este o pasiune. Alegerea acestui prim proiect major in constructii a fost o decizie simpla. El va imbina valorile la care tin referitoare la arhitectura care protejeaza mediul si cariera pe care o am in domeniul divertismentului", a declarat Brad Pitt.

Vedeta este ultimul nume sonor care se va implica intr-un astfel de proiect, dupa ce in trecut personalitati ca Boris Becker, Michael Schumacher si Nicki Lauda s-au asociat cu alti investitori din Golful Persic.

Intre timp actorul va continua si proiectul in care este implicat, prin care construieste 150 de case ieftine, subventionate pentru sinistratii din New Orleans, afectati de Uraganul Katrina.