Francisco Costa, Tom Ford si Tory Burch au fost marii castigatori ai evenimentului Counsil of Fashion Designers of America (CFDA) care premiaza 'crema' designerilor de moda. Costa, designer pentru Calvin Klein, a fost intampinat pe podium de catre actrita Eva Mendes, care i-a inmanat premiul impreuna cu Victoria Beckham si Maggie Gyllenhaal.

Fiecare dintre cele trei si-a promovat cat a putut designerul preferat: Mendes a purtat o rochie Costa, alba, Beckham s-a afisat intr-o rochita scurta Marc Jacobs, iar Gyllenhaal a aparut intr-o tunica in verde si negru Proenza Schouler.

"Va multumesc sincer pentru ajutor", le-a spus Costa editorilor, stilistilor si comerciantilor care l-au votat, pentru a doua ora, ca cel mai bun designer de articole feminine.

Premiile CFDA, aflate la a 26-a editie, au devenit o ocazia bune de intalnire a vedetelor cu cei din industria modei: Eva Longoria Parker, Tony Parker, Kim Cattrall sau Mandy Moore s-au intretinut cu designeri precum Ralph Lauren, Donna Karan, Vera Wang si Carolina Herrera.

Designerul parizian Yves Saint Laurent, care a murit duminica, la 71 de ani, din cauza cancerului, a fost in amintirea tuturor celor prezenti la eveniment. Presedintele CFDA, Diane von Furstenberg, a deschis ceremonia cu o cuvantare in memoriam: "Yves a fost un artist care intotdeauna ne-a surprins".

Gazda serii, comedianta Fran Lebowitz, a purtat o jacheta crem, fabricata la Londra. Este cunoscuta pentru ca poarta adesea tinute barbatesti, dar niciodata cravate. "Cred ca o femeie, atunci cand poarta o tinuta de seara, ar trebui sa lase macar un accesoriu care sa faca imaginatia celorlalti sa zboare", a spus aceasta.

Tom Ford a primit premiul pentru cel mai bun designer de haine pentru barbati: "Nu ma asteptam sa fiu aici. Sunt atat de fericit ca ma aflu in aceasta postura", a spus acesta.

Tory Burch a spus ca premierea ei este "ireala". Nominalizata pentru prima oara, Burch a reusit sa-i surclaseze pe veteranii industriei Michael Kors si Marc Jacobs, la categoria "Accesorii".

Puterea vedetelor

Designerii de moda stiu cat de important este un accesoriu de calitate, asa ca multi dintre ei le-au imbracat pe vedete cu hainele create de ei. Creatorul Michael Kors a mers la brat cu actrita Hillary Duff, iar designerul Calvin Klein - Francisco Costa - a fost insotit de Eva Mendes si de blonda actrita Ashley Olsen, pe care o stiti de cand juca, alaturi de sora ei geamana, in serialul "Casa plina".

Actrita Jill Hennessy a venit alaturi de designerul Nicole Miller, purtand o rochie verde, fara bretele, creata de Miller. "Sunt o prietena devotata a lui Nicole si, in acelasi timp, un fan al creatiilor ei, de mai bine de zece ani", a spus Hennessy, conform azcentral.com.

Pantofii nu se potrivesc chiar mereu

Doamnele care au participat la premiile CFDA si-au pus in gand, cu siguranta, sa fie asortate din cap pana in picioare. Eva Longoria Parker a purtat o pereche de pantofi aurii cu toc stiletto, asortati la tivul auriu al rochiei ei roz-aprins, iar Victoria Beckham si-a asortat sandalele negre, cu siret, la rochia mini in alb si negru.

O parte dintre barbati au abordat altfel problema incaltarilor: designerul Isaac Mizrahi a purtat sandale, pentru a i se vedea oja argintie, in timp ce Narciso Rodriguez si-a motivat alegerea tenisilor albi prin faptul ca nu a mai avut timp sa treaca pe acasa.

Prieteni de-o viata

Calvin Klein a prezentat-o pe Carolina Herrera, prietena sa buna, care a castigat premiul pentru intreaga cariera. Klein a povestit ca Herrera se trage dintr-o familie din Venezuela, care a considerat dorinta ei de a deveni designer drept un moft.

Acest lucru se intampla acum 27 de ani. "Acum, lumea are nevoie de stilul Herrerei: plin de rafinament, sofisticat si modern", a spus Klein.

Acesta a mai povestit o amintire dintr-o vacanta petrecuta cu Herrera: "Indiferent de cat era ceasul, de activitate sau de temperatura, Herrera era intotdeauna cea mai bine imbracata femeie de acolo".