Desi incercari din partea promoterilor romani au fost, turneul Sex Pistols "Combine Harvester Tour" ocoleste pana la urma Romania chiar in vara "batranilor", cand putem vedea trupe mari precum Iron Maiden sau Judas Priest. Johnny Rotten&Co. isi incep turneul estival sambata, 7 iunie in Las Vegas, dupa care se muta in Europa, ajung pana in Japonia si revin in Europa, trecand razant pe langa Romania prin popasuri in Serbia si Ungaria.

Reuniti in noiembrie 2007, dupa mai multe aparitii sporadice pe parcursul ultimului deceniu, John Lydon & Co. au agenda plina pentru aproape toate festivalurile europene din aceasta vara, plus doua concerte la Tokyo si Osaka, dovedindu-si altfel atat apartenenta la "proletariatul britanic", cum ii place lui Lydon sa sustina, cat si faptul ca au inca aceeasi vana ca in urma cu 30 de ani.

In 15 august pot fi vazuti in cadrul festivalului Sziget de la Budapesta, alaturi de alte nume celebre precum Transglobal Underground, REM, Goran Bregovic, Iron Maiden, Apocalyptica si The Killers.

Sex Pistols in 2003:

Johnny Rotten a surprins mereu prin declaratii taioase. Anul trecut a refuzat ca intrarea Sex Pistols in Rock'N'Roll Hall Of Fame, raspunzand invitatiei printr-un bilet scris ce cuprindea injuraturi la adresa institutiei. Mai recent, John "Rotten" Lydon a fost acuzat zilele trecute de ultraj, dupa ce a batut o femeie la inceputul anului trecut. Iar in urma cu o saptamana a facut furori spunand ca i-ar placea sa compuna o melodie pentru Britney Spears, pentru a o ajuta sa-si depaseasca problemele:)

Sex Pistols s-au impus in Marea Britanie a anilor 70, cand aceasta era marcata de nelinisti sociale, tensiuni interetnice, mode culturale si obsesii identitare. Era vremea grevelor fara precedent si a razvratirii contra idealismului politic si "prostelii" flower-power californiene, a mitului hippie. Societatea britanica nu le oferea nimic, motiv pentru care tinerii se vedeau indreptatiti sa nu ofere nimic societatii.

Discul lor din 1977, Nevermind The Bollocks...Here Comes The Sex Pistols, este singurul lor disc de studio si a fost primit ca un cap in gura dat autoritatilor, show-biz-ului acelor vremuri si prejudecatilor sociale, un tratat de mentalitate anti-establishment. De atunci incoace, au tot aparut diverse compilatii si albume live, insa tot "Nevermind..." ramane reperul principal. Dupa cum insusi Johnny Rotten spunea, discul nu a fost doar un singur deget ridicat autoritatilor, ci doua.

Single-ul God Save The Queen a fost lansat printr-un concert Sex Pistols chiar de ziua Reginei. Evenimentul s-a intamplat la Londra pe un vapor care traversa Tamisa si a dus la arestarea managerului formatiei, Malcolm McLaren.

Fara indoiala, piesa Anarchy In The UK este brand-ul Sex Pistols. "Anarhia este un joc al mintii pentru clasa de mijloc. Un termen pe care l-am folosit sarcastic," sustine Rotten.

Sex Pistols - God Save the Queen:

Opinia politica s-a radicalizat automat, ajungandu-se astfel pana la cererea oficiala de desfintare a grupului, facuta de parlamentarul conservator Marcus Lipton. Cu tot mai multe aparitii blocate in Anglia, trupa a concertat sub nume false, precum SPOTS [Sex Pistols On Tour Secretly] sau Tax Exiles.

Povestea Sex Pistols nu a tinut mult: basistul Sid Vicious a murit de supradoza, iar conflictele interne au destramat formatia in urma unui turneu american. John Lydon si-a continuat, insa, cu succes cariera muzicala prin proiectul sau Public Image Ltd, iar in 1996 Sex Pistols s-au reunit pentru turneul Filthy Lucre Live, care apare si pe disc.

In 1997 Lydon scoate un disc pop, incredibil de bine lucrat, Psycho Path, unde se bucura de colaborarea unor nume mari precum Moby sau Leftfield pentru remixuri. Ultima reunire a trupei dateaza din toamna anului trecut. Vara aceasta, pe langa aparitiile de la Sziget si Novi Sad, ei mai ajung la Bratislava, Tallin, Riga, Moscova si Sankt Petersburg in periplul lor prin Europa de Est.