Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a prezentat, luni, tinutele oficiale si echipamentul sportiv ale delegatiei Romaniei pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. Cele mai intalnite culori au fost alb, albastru, rosu si turcoaz.

Printre cei care au prezentat tinutele s-au numarat atletii Marian Oprea si Angela Morosanu si scrimerii Mihai Covaliu si Rares Dumitrescu, conform Mediafax.

Echipamentul oficial este disponibil in mai multe variante, cu pantaloni lungi, scurti, sau trei sferturi, in diverse combinatii de culori, alb cu albastru, rosu cu albastru sau complet albastru. Tinuta de zi s-a remarcat prin folosirea culorii turcoaz, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Fetele pot alege intre rochii albe cu imprimeu floral turcoaz si sacou in aceeasi culoare, in timp o varianta de costum masculin ar putea fi compusa din pantaloni bej si sacou turcoaz, asortate cu o palarie.

"Sunt niste haine frumoase, foarte comode, mie imi plac. Sper sa le purtam cu ocazia unui moment fericit. Imi doresc foarte mult o medalie. Aur din nou este foarte foarte greu, dar nu este imposibil. Sunt sanse, asa ca sper sa le fructific", a declarat Mihai Covaliu, dupa ce a prezentat tinutele.