Publicatiile "20 minutes" si "Closer" au publicat o fotografie-nud a Carlei Bruni, fara aprobarea acesteia. Drept urmare, cele doua publicatii vor plati despagubiri autorilor fotografiilor si agentului acestora.

Fotografia alb-negru a fost facuta inainte ca artista sa se fi maritat cu presedintele Sarkozy. In imaginea, Bruni este "imbracata" doar intr-o pereche de cizme lungi, din piele si poarta un inel, despre care presa a speculat ca ar fi fost o verigheta.

Fotografiile au fost realizate in martie 2007 de Inez Van Lamsweerde si Vinoodh Matadin pentru revista de moda Vogue. Acestea au fost publicate si in revista pentru barbati DT, conform Mediafax.

La cinci zile dupa nunta lui Bruni cu Sarkozy, "20 minutes" si revista "Closer" au publicat una dintre fotografii fara permisiune si fara a mentiona numele fotografilor. Pe 6 iunie, decizia tribunalului din Paris a fost ca publicatiile "au adus atingere drepturilor patrimoniale si morale" ale autorilor fotografiei.

Drept urmare, compania 20 Minutes va plati fotografilor si agentului acestora despagubiri de 50.000 de euro. Mondadori, societatea care editeaza Closer si Visual Press Agency, un site care a publicat si el fotografia, vor plati, impreuna, suma de 65.000 de euro.