Tatal cantaretei Amy Winehouse a anuntat ca aceasta sufera de emfizem pulmonar, posibil cauzat de consumul de cocaina si de tigari in exces. "Medicii i-au spus ca daca se intoarce la droguri, nu numai ca vocea ii va fi distrusa, dar va muri", a spus tatal artistei.

Mitch Winehouse a declarat pentru Sunday Mirror ca, in afara de emfizem pulmonar, fiica sa nu are un puls regulat.

"Sufera de emfizem pulmonar. Acesta este intr-o faza incipienta, dar daca ar fi venit la spital o luna mai tarziu, ar fi stat, ca o persoana in varsta, cu o masca pe fata, chinuindu-se sa respire. Asa au portretizat-o medicii", a spus Mitch Winehouse, potrivit news.bbc.co.uk.

"Doctorii i-au spus ca daca se intoarce la droguri, nu numai ca vocea ii va fi distrusa, dar va muri", a spus acesta. "Din cauza consumului de cocaina si tigari, plamanii ei sunt ciuruiti. Are noduli in jurul pieptului si anumite pete negre. Plamanii sai functioneaza la o capacitate de 70%", a continuat tatal cantaretei.

"La spun distribuitorilor de droguri - si ei stiu la cine ma refer - ca, daca ii vor mai da droguri lui Amy, atunci responsabilitatea va fi pe umerii lor", a adaugat acesta. "Nu vreau sa mai stea nici pe langa Pete Doherty. Ce sanse sa aiba sa renunte, cand oamenii din jurul ei se drogheaza?".

Emfizemul este o boala care afecteaza structura plamanului, expirarea aerului devenind astfel foarte dificila. Ii afecteaza in special pe cei in varsta, dupa ce plamanul a fost maltratat o lunga perioada de timp, cum se intampla, de exemplu, in cazul a zeci de ani de fumat.