George Carlin, comediantul al carui sarcasm a castigat simpatia mai multor generatii, a murit duminica din cauza unui infarct. Avea 71 de ani. Carlin a sustinut intotdeauna ca remarcile sale cinice nu fac decat sa reflecte dispretul sau fata de lacomia, lipsa de respect si prostia oamenilor. Comediantul a avut probleme cu inima in repetate randuri si a si fost internat, in 2003, din cauza dependentei de droguri.

Reteaua americana de televiziune Kennedy Center l-a numit, in 2004, cel mai bun al doilea comediant al tuturor timpurilor, dupa Richard Pryor. In 1970, Carlin s-a aflat printre primii comedianti care au adoptat o tinuta relaxata pe scena, aparand imbracat in jeansi si purtand barba.

Carlin nu a renuntat doar la costum, cravata si la imaginea "apretata", ci si la textele mai degraba conventionale pe care le folosea. Carlin s-a reinventat, lasandu-si barba, par lung si purtand jeansi.

S-a apucat de droguri, iar limbajul lui abunda in cuvinte obscene, asa ca reprezentantii Hotelului Frontier din Las Vegas i-au anulat contractul si, cateva luni mai tarziu, a fost sfatuit sa paraseasca orasul.

S-a reorientat catre cafenele, cluburi de folk si colegii, unde publicul, mai tanar si mai relaxat, s-a mulat mult mai bine pe spectacolele sale, arata nydailynews.com.

In 1975, a devenit primul prezentator al emisiunii "Saturday Night Live" insa, un an mai tarziu, a renuntat brusc la spectacolele live. A revenit dupa 5 ani cu albumul "A place for my stuff", cu aparitii regulate la HBO si cu spectacole in Las Vegas.

Vocea lui a fost folosita in filmul de animatie "Cars", iar in 1993 a inceput sa fie difuzat pe postul Fox, in serialul "The George Carlin Show". Juca rolul lui George O'Grady, un taximetrist din New York, iar serialul a avut 27 de episoade.

A fost casatorit, timp de 26 de ani, cu Brenda Hosbrook, aceasta incetand din viata in 1997.

George Carlin - "Religion is bullshit"