Desi au trecut numai cinci luni de la disparitia tragica a actorului de origine australiana, numele sau este in centrul atentiei datorita apropiatei lansari a filmului "The Dark Knight".

Evenimentul care va avea loc in Statele Unite in 18 iulie este indelung asteptat de fanii seriei Batman dupa ce au fost lansate teasere care arata foarte bine. In plus, criticii care au avut sansa sa vada filmul in avanpremiera au comentat de bine si chiar au lansat ideea unui posibil Oscar pentru Heath.

Pete Travers, criticul de film al revistei "Rolling Stone" a acordat peliculei 3,5 stele din patru posibile si a facut recomandari stralucitoare.

"Nu pot sa vorbesc decat la superlativ despre Ledger. Este furios, nebun, aprins, genial in rolul lui Joker. Este tipic pentru el sa se dedice total filmului in care joaca oricat de diversa este gama rolurilor, de la "Brokeback Mountain" la "I'm Not There". Nu face nimic din vanitate sau din dorinta de a fi placut. Daca se va pune problema sa primeasca primul Oscar post-mortem dupa Peter Finch care a castigat cu rolul din "Reteaua" in 1976, contati pe mine", a declarat Pete Travers.

"The Dark Knight" ii reuneste pe ecran alaturi de regretatul Ledger pe Christian Bale in rolul lui Batman dar si pe Michael Caine, Morgan Freeman, Aaron Eckhart si Maggie Gyllenhaal.

Filmul a fost umbrit de decesul lui Ledger si al unuia dintre cascadori. Producatorul, compania Warner Bros, a decis sa includa in genericul de final textul "In memoria prietenilor nostri HEATH LEDGER si CONWAY WICKLIFFE", un tribut adus celor doi artisti.

Totusi, studiourile Warner au fost amplu criticate de presa americana dupa ce, pe site-ul sau care include notele de productie, biografia lui Heath Leger are doar trei randuri si nu face referire la decesul sau intervenit in timpul filmarilor.