Ziarul newyorkez Daily News a confirmat logodna celor doi inca de vineri dar sambata cuplul a tinut sa anunte oficial fericitul eveniment. Uma si Arki au postat un anunt de mica publicitate in ziarul britanic The Times.

"Anuntam logodna lui Arpad, fiul lui Pascal Busson din Paris si al Florencei Harcourt-Smith din sudul Frantei, cu Uma, fiica lui Robert A.F. Thurman din New York", este textul anuntului oficial.

Pentru ca a raspuns "Da", actrita a primit in dar o bijuterie exceptionala, un inel cu un diamant de plus 8 carate inconjurat de alte 20 de pietre mai mici. "Este cea mai minunata bijuterie pe care am vazut-o vreodata", a declarat o sursa apropiata cuplului.

Uma si Arki au inceput sa se intalneasca de vara trecuta cand s-au cunoscut la o petrecere privata la Milano, organizata de Gianni Versace si Tony Blair. De atunci relatia lor a evoluat rapid in ciuda distantei mari dintre cei doi; Uma locuieste la New York iar Arpad la Londra.

Desi inca nu s-a stabilit data nuntii, aceasta ar fi a treia casatorie a Umei Thurman. Actrita a mai fost casatorita cu actorii Gary Oldman pana in 1992 si cu Ethan Hawke pana in 2003, cu care imparte custodia comuna a celor doi copii.

Finantistul elvetian de origine franceza Arpad Busson are doi fii din casatoria cu supermodelul Elle Macpherson, de care s-a despartit in 2005. Arpad este membru fondator si presedinte al consiliului director al fundatiei ARK (Absolute Return for Kids). Fundatia are un succes deosebit in strangerea de fonduri de la industriasi pentru schimbarea vietilor unor copii care au fost victime ale abuzurilor, handicapurilor, bolilor sau saraciei.

Printre activitatile principale ale ARK se numara tratamentul copiilor bolnavi de SIDA din Africa dar si plasarea in familii a copiilor institutionalizati din Romania si Bulgaria. Numai in Romania, ARK a plasat peste 1500 de copii astfel reusind sa inchida sapte orfelinate.