Compania de productii cinematografice DCD Media Plc a castigat dreptul de a produce un documentar despre Thomas Beatie, cel care s-a nascut fata, dar care si-a schimbat sexul in urma unei operatii si a unui tratament hormonal. Acesta, cunoscut pentru faptul ca a devenit primul barbat din lume care a ramas gravid, a dat nastere unui copil cu doua saptamani in urma, in Oregon.

Povestea lui Beatie va fi prezentata intr-un documentar de o ora, in a carui realizare s-au investit 600.000 de dolari. S-a discutat deja vanzarea acestuia in SUA si Germania, iar unul dintre canalele Discovery - Discovery Health - este pe cale de a incheia un contract de difuzare exclusiva a documentarului in SUA.

Beatie (34 de ani) a inceput tratamentul hormonal in urma cu 10 ani, alegand sa isi pastreze si organele feminine de reproducere. Beatie a nascut o fetita pe 29 iunie, la un spital din Oregon, unde acesta locuieste de 5 ani impreuna cu sotia sa.

Copilul a fost conceput prin inseminare artificiala, folosindu-se sperma provenita de la un donator si ovulul lui Beatie. Acesta sustine ca a inceput tratamentele hormonale pe vremea cand avea 20 de ani, facandu-si injectii cu testosteron si apeland la chirurgie pentru inlaturarea sanilor. In urma cu doi ani, s-a hotarat sa faca un copil, asa ca a intrerupt injectiile bilunare, permitand astfel reinstalarea menstruatiei.

Beatie si sotia sa, Nancy (46 de ani) sunt casatoriti legali, iar in statul Oregon Beatie este inregistrat cu sex masculin, arata Reuters.

Beatie a afirmat ca in aceasta perioada isi scrie memoriile despre tineretea sa agitata, perioada in care mama lui s-a sinucis, iar el a participat la un concurs de Miss si la unul de arte martiale.

Documentarul va explora copilaria lui Beatie, conflictul interior vizavi de identitatea lui sexuala, sarcina sa si nasterea fetitei.