In seria "Harry Potter", Emma Thompson struneste cu bagheta o clasa intreaga de mici vrajitori, dar nu-i cereti sa foloseasca un laptop in viata reala. Gadget-ul preferat al actritei, dupa cum afirma aceasta, este banalul stilou. Din fericire pentru ea, nu este singura care are alergie la tehnologie. Multe vedete se feresc de site-urile de retele sociale, nu folosesc e-mailul si evita pana si telefonul mobil sau computerele. Printre ei, Angelina Jolie, Elton John sau Paul McCartney, arata Forbes.

Cu alte cuvinte, vedetele sunt ca si noi, cu doua mici exceptii. Prima ar fi averea, care le permite sa se tina departe de tehnologie fara sa resimta vreo consecinta neplacuta. Spre exemplu, daca nu poti da personal de Angelina Jolie pe e-mail, se va gasi cineva din personalul ei care sa ii verifice mailul si care sa ii transmita apoi mesajele importante. A doua diferenta: e mult mai amuzant sa vezi o vedeta vaicarindu-se despre cat de complicata e noua tehnologie mai mult decat se plange mama ta.

Vince Vaughn
Foto: Associated Press
Spre exemplu, Vince Vaughn a recunoscut, in 2007, ca nu are telefon mobil, argumentand ca nu ii place sa fie sunat. Se bazeaza pe amicii sai, de la care imprumuta telefonul atunci cand are nevoie sa mai sune pe cineva. "Da, stiu, sunt un prieten enervant", recunoaste acesta, motivand totusi ca, de fapt, este vorba de eticheta: "Sunt mai de moda veche. Tu ma suni, iar eu te sun inapoi, ca un gentleman", a adaugat Vaughn. Cine mai este ca el?

Angelina Jolie
Foto: Associated Press

Angelina Jolie: este preocupata de multe lucruri - de la soarta refugiatilor pana la numeroasa ei familie -, dar tehnologia nu face parte dintre pasiunile sale. Actrita a recunoscut ca partenerul ei, Brad Pitt, o ajuta sa navigheze pe internet. Rareori a fost fotografiata vorbind la mobil, preferand sa-si tina copiii in brate.

Paul McCartney
Foto: Associated Press

Paul McCartney: are o avere de peste un miliard de dolari, dar cand are nevoie de bani gheata trebuie sa apeleze la oamenii din personalul sau, pentru ca artistul nu stie sa retraga bani de la bancomat. Nici e-mailul nu-i suscita prea mult interesul. "Este plictisitor in comparatie cu un mesaj scris de mana", spune McCartney.

Elton John
Foto: Associated Press

Elton John: cantaretul s-a autodescris, in 2005, ca fiind cel mai mare tehnofob al tuturor timpurilor. Anul trecut a cerut oprirea internetului timp de cinci ani, sustinand ca acesta impiedica dezvoltarea adevaratei arte si a muzicii. Elton da chiar el un exemplu, refuzand sa foloseasca telefonul mobil sau iPod-urile si compunandu-si muzica la pian.

Billy Bob Thornton
Foto: Associated Press

Billy Bob Thornton: actorul a beneficiat recent de avantajele tehnofobiei, atunci cand a fost acuzat de fosta sa cumnata ca ar fi hartuit-o cu e-mailuri. Fostul sot al Angelinei Jolie s-a putut apara, spunand ca nu foloseste e-mailul si nici nu l-a folosit vreodata.

Jessica Alba
Foto: Associated Press
Jessica Alba: pana acum un an, actrita nu avea nicio treaba cu tehnologia, dar a devenit,intre timp, o vedeta pe YouTube si MySpace. Pentru a-si sprijini sotul intr-un proiect online - IBeatYou.com -, Alba a aparut in cateva clipuri online, care au strans intr-o clipita mii de vizualizari pe YouTube. Pe pagina sa de MySpace, unde mai scrie din cand in cand, actrita are peste 30.000 de prieteni.

Tom Cruise
Foto: Associated Press

Tom Cruise: poate ca in "Minority Report" si "Mission: Impossible" Cruise joaca gadget-urile pe degete, dar, in viata reala, actorul evita cat poate e-mailurile si celularele. A facut totusi un compromis pentru fanii sai: acum cateva saptamani si-a lansat site-ul oficial, unde fanii ii pot scrie...cuiva.