Presedintele american George W. Bush si sotia acestuia, Laura, ar dori sa divorteze la inceputul lui 2009, dupa ce mandatul prezidential se va sfarsi, arata un tabloid american. Divortul ar pune capat unei casnicii de 30 de ani.

Cuplul a ajuns la o intelegere de divort care s-ar situa in jurul sumei de 20 de milioane de dolari, sustine o sursa apropiata familiei, conform Mediafax.

Sursa mai sustine ca vestea nu ar fi o noutate, pentru ca cei doi nu se mai inteleg de multa vreme. "Isi vorbesc rar, aproape exclusiv la ocazii oficiale", se arata in publicatia National Examiner, iar "George este trist, pentru ca nu vrea ca Laura sa-l paraseasca. Dar ea s-a saturat si vrea o alta viata".

Motivele pentru care Laura Bush vrea sa se desparta de presedintele SUA sunt numeroase, dar printre cele mai importante se afla o presupusa relatie a acestuia cu secretarul sau de stat - Condoleezza Rice. Laura ar fi fost extrem de deranjata de "derapajul" presedintelui si ar fi parasit Casa Alba pentru a petrece o noapte la hotel.

Un alt motiv ar fi dependenta de alcool a lui George W. Acesta a renuntat la alcool la 40 de ani, dar, in urma stresului aparut dupa uraganul Katrina si invadarea Irakului, presedintele s-ar fi intors din nou la alcool.

Michael Calingaert, expert in chestiuni transatlantice de la Brookings Institution, una dintre cele mai influente voci de la Washington, se indoieste de autenticitatea informatiilor oferite de National Examiner, fiind de parere ca "presedintele Bush se confrunta cu multe crize, insa sigur nu cu una matrimoniala".