Un studiu la care a participat bateristul trupei Blondie, Clem Burke, a aratat ca, dupa 90 de minute de batut la tobe, pulsul acestuia era de 190 de batai pe minut. In ciuda reputatiei rockerilor privind viata nesanatoasa pe care o duc, un medic britanic spune ca bateristii au nevoie de o "energie extraordinara" pentru a face fata concertelor, arata BBC.

In timpul unui concert de o ora se ard intre 400 si 600 de calorii, spune dr. Marcus Smith de la Universitatea Chichester, din Marea Britanie. Clem Burke, veteranul tobosar al Blondie, a fost invitat sa participe la acest studiu de catre medicul Smith, care este un fan al trupei.

Pe durata experimentului, Burke a cantat hit-uri precum "Heart of glass", "Atomic" si "Call me". Tobosarul a fost conectat la aparate care i-au masurat pulsul, absorbtia oxigenului si nivelul acidului lactic din sange. S-a constatat apoi ca pulsul lui Burke a fost de 140-150 de batai pe minut, ajungand pana la 190. Acesta este un nivel comparabil cu cel al atletilor de performanta.

Rezultatele studiului vor fi folosite la realizarea unor programe pentru copiii obezi, neinteresati de sport.

In timp ce fotbalistii de prima liga sunt pe teren o data sau de doua ori pe saptamana, bateristii aflati in turneu sunt nevoiti sa intre in concert in fiecare seara, in diverse locatii, crede medicul Smith. "Fotbalistii joaca, in medie, 40-50 de meciuri pe an. In 12 luni insa, Clem a fost in 100 de concerte, unde a batut la tobe o ora si jumatate in fiecare concert", a adaugat acesta.

"E clar ca bateristii trebuie sa fie intr-o forma excelenta pentru a face fata. Monitorizandu-l pe Clem, ne-am dat seama ce rezistenta extraordinara trebuie sa aiba tobosarii profesionisti", a mai spus Smith.

Blondie - "One way or antoher" live