Jamie Oliver ii critica pe "necivilizatii" englezi care "mai degraba s-ar imbata decat sa manance bine"
Oliver, care a devenit renumit in urma prezentarii emisiunii "The naked chef", a deplans pierderea traditiilor gastronomice britanice, precum si cultura tot mai raspandita a bautului excesiv.
Oliver sustine ca a gasit mancare mai buna in cartierele sarace din Africa decat in propria tara, unde, spune el, oamenii sunt mai interesati sa se "imbete in pub-uri", arata thisislondon.co.uk.
Comentand faptul ca cei mai multi dintre englezi nici macar nu mai stau toti la masa, seara - la cina, Oliver a spus: "Asta are legatura cu noua saracie. Nu ma refer la foamete sau la razboi, ba dimpotriva, Anglia este una dintre cele mai bogate tari din lume. Cei la care ma refer au televizoare imense, mult mai mare decat al meu! Au telefoane ultimul-racnet, masini scumpe si se duc in pub-uri sa se imbete in fiecare weekend. Saracia lor se vede, de fapt, in felul in care se hranesc".
Comparand bucataria engleza cu cea franceza, Oliver spune ca "in trecut, bucataria britanica semana cu cea italiana din prezent, cu exceptia pastelor si a orezului: gatit la abur, carne la gratar, ierburi si condimente. Pe vremuri, englezii gateau niste feluri de mancare absolut fabuloase. Acum insa, asta e istorie".
"Spre deosebire de poporul francez, ne-am pierdut traditiile si-mi pare rau de asta. In domeniul gastronomiei, lucrurile evolueaza si se schimba. Si chiar in fata ochilor nostri, izolata de toti si toate, avem Franta - unde nu se schimba nimic din acest punct de vedere", a adaugat Oliver.
Acesta spera sa prezinte o emisiune de televiziune in Franta. A recunoscut ca nu are prea multe legaturi cu aceasta tara, dar ca "mi-ar placea sa prezint o emisiune acolo, in curand".

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
In urma cu doi ani de zile a trebuit sa fac si eu pe ghidul turistic pt niste clienti straini.
Am facut aproape o criza de nervi incercand sa gasesc un restaurant decent cu specific romanesc. Aceasta era doleanta clientilor si seful aproape ca mi-a dat-o pe post de sarcina de serviciu!
In ditamai Timisoara am gasit un singur restaurant cu specificul asta si aveau o nunta.
Am gasit restaurante cu specific: sarbesc, turcesc, chinezesc, libanez, italian, international (asta-i rahat!) si medieval, dar nu unul cu specific romanesc!
Am mai gasit restaurante care sa aibe cateva meniuri romanesti, dar in general meniurile sunt putine si preturile sunt exorbitante.
Daca nu am avea mancare buna as intelege, dar adevarul este ca avem niste mancaruri de simti ca intri in orgasm numai citindu-le denumirile.
Tampenia este insa ca romanul este roman :( si are tampenia asta de mentalitate super idioata de autodenigrare: ca daca nu este romanesc, atunci in mod sigur este bun!
vreau sa zic ca, cel putin Club XXI e chiar ieftin, desi e situat in buricul targului.
In momentul asta daca te duci in Anglia si intrebi cine a inventat puiul curry, cred ca 99% din cei intrebati iti vor spune ca englezii :).
Le este destul de greu sa recunoasca ca indienii aia i-au si ne-au civilizat cu mult mai mult decat am crede.
Exemplu: sampon este cuvant de origine indiana.
In UK pentru fiecare fel de mancare exista si varianta organica. Acesta este un lucru foarte important, in ciuda pretului dublu, deoarece plantele contin fitohormoni, carnea contine hormoni anabolizanti.
In Franta si Italia se gasesc mai greu aceste produse organice si intr-o gama mai restransa.