Thievery Coproration lanseaza saptamana viitoare “Radio Retaliation”, cel de-al saselea album de studio, material incarcat de un puternic mesaj protestatar. Piesele noului album au fost inregistrate in Washington DC, pe fondul intensei campanii electorale derulate pentru presedintia SUA, fapt ce a influentat masiv temele celor 15 melodii.

Rob Garza si Eric Hilton - nucleul Thievery Coproration – au strans toate supararile si nemultumirile fata de sistem si le-au transformat creativ in “Radio Retaliation”.

“Acest album reprezinta in mod cert o declaratie politica deschisa”, marturiseste Garza. “Pana la a trece la fapte, nu exista absolut nicio scuza pentru a nu vorbi liber despre tot ceea ce se intampla in lume la momentul actual: razboaie, diverse forme de agresiune si torturi, foamete si crize economice. Este foarte greu sa inchizi ochii si sa dormi linistit in timp ce lumea arde in jurul tau. Daca esti artist, acesta este cel mai bun moment pentru a vorbi despre tot ce se intampla”, sustine Rog Garza.

Eric Hilton considera canalele mediatice printre principalii vinovati: “In afara de cateva bastioane ramase independente, nu mai exista nici un fel de libertate muzicala sau informationala la radiourile americane. “Radio Retaliation” vorbeste tocmai despre acei oameni constienti de faptul ca ceva nu este in ordine cu “versiunile oficiale” promovate in buletinele de stiri si in cultura in general”.

Publicul roman va avea ocazia sa asculte cele mai recente piese semnate Thievery Corporation dar si hituri mai vechi in cadrul concertului live pe care Rob Garza si Eric Hilton il vor sustine alaturi de intreaga lor orchestra de 13 muzicieni la Sala Palatului, pe 15 octombrie. Biletele pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta precum si online, de pe www.myticket.ro, la preturile de 60, 85, 110 si 140 de lei, conform Emag!c Entertainment.