Brad Pitt a donat 100.000 de dolari pentru a lupta impotriva unui scrutin ce va avea loc in California, in luna noiembrie. Locuitorii statului California sunt invitati sa-si exprime votul asupra legalizarii casatoriei intre parteneri de acelasi sex, arata livenews.com.

"Pentru ca nimeni nu are dreptul sa nege stilul de viata al altuia, chiar daca nu este de acord cu el, pentru ca fiecare are dreptul sa isi traiasca viata asa cum vrea, atat timp cat nu face rau celor din jur si pentru ca discriminarea nu are ce cauta in America, votul meu va sprijini egalitatea in drepturi si va fi impotriva Declaratiei 8", a declarat Pitt, miercuri.

Prin Declaratia 8, daca se vor strange suficiente voturi, se va interzice practicarea casatoriei intre parteneri de acelasi sex, casatorie care a fost aprobata anul acesta de catre Curtea Suprema a statului California.

Consilierul pe teme politice al lui Pitt, Trevor Neilson, s-a declarat surprins de faptul ca ceilalti colegi de breasla ai actorului nu au donat mai multi bani pentru a sprijini lupta impotriva Declaratiei 8.

Tot in aceasta saptamana, Pitt si Angelina Jolie au anuntat donarea a 2 milioane de dolari pentru lupta impotriva SIDA si a tuberculozei in randul etiopienilor.