Miercuri, 8 octombrie, a avut loc la Baneasa Shopping City prezentarea colectiei de moda „MIAU” a Clarei Rotescu, sub conceptul „BE ECO”. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a numeroase personalitati ale lumii mondene, venite special sa sustina acest concept.

Clara Rotescu a realizat cea de-a treia colectie a ei folosind materiale ecologice, ca o dovada a faptului ca se pot realiza creatii deosebite, fara a dauna mediului inconjurator. In spiritul acestei idei, evenimentul a debutat sub semnul conceptului „BE ECO”, iar o parte dintre vedetele prezente la eveniment au primit biciclete cadou. Jojo, Corina Danila, Mihaela Tatu, Valentina Pelinel, Luminita Anghel, Mircea Solcanu, Bianca Brad, Rita Muresan si Daniela Nane se numara printre invitatii care au fost surprinsi cu aceste cadouri. „BE ECO este un concept de eveniment care nu incearca sa militeze pentru ecologia absoluta, ci sa determine oamenii sa protejeze mediul in care traiesc, atat cat le sta in putere” a declarat creatoarea despre ideea evenimentului.

Pe catwalk-ul din Baneasa Shopping City au urcat, pentru a prezenta piesele noii colectii de moda „MIAU”, vedete autohtone precum Monica Columbeanu, Andreea Banica, Claudia Neghina sau Ilinca Vandici. Vedeta TV Ilinca Vandici este cea care a prezentat evenimentul, provocand totodata invitatii la discutii despre fenomenul eco. Ministrul Mediului Korodi Attila, Jojo si Valentina Pelinel sunt printre cei care au raspuns provocarii, modelul international avand la ea si un accesoriu prin care sa sustina acest concept, o geanta plic realizata din materiale ecologice.

Andreea Banica
Foto: www.r-g.ro
Colectia de toamna-iarna 2008/2009 semnata de Clara Rotescu pentru “MIAU” este un exercitiu multicultural: s-a nascut la confluenta curentelor contemporane folk, eco si soft rock, utilizeaza manufactura valoroasa a femeilor din Bucovina, Bistrita si Focsani, feminizeaza elemente gotice, imblanzeste influentele rock si reincoroneaza tehnici, motive si tesaturi originale folosite in costumul romanesc. Toate elementele conduc catre o colectie feminina si rafinata, in culori pale, pudrate cu accente de brun si negru. Majoritatea texturilor sunt realizate si brodate de catre artizani populari din zona Moldovei, iar tehnica de croi, adaptata si imbunatatita, este imprumutata din costumul popular basarabean. Materialele utilizate sunt integral tesute din fire naturale, iar blana este ecologica.

Atat invitatii prezenti la eveniment, cat si cei veniti la cumparaturi au avut parte de o atmosfera incendiara pe tot parcursul prezentarii de moda, Brad V. de la Bonney M si trupa Quantum Leaps concertand live in Zona Town Square a centrul comercial.