Blackwell, care intocmea in fiecare an o lista cu "cel mai prost imbracate vedete", a murit la varsta de 86 de ani. Criticul de moda se simtea rau de ceva timp, iar din luna august a intrat in coma, dupa ce a fost gasit lesinat in propriul apartament din Los Angeles.

Fostul actor si creator de moda a murit duminica dupa-amiaza, in urma unor complicatii cauzate de o infectie intestinala, informeaza Reuters.

De 48 de ani, Blackwell publica in fiecare an o lista cu cele mai proaste tinute ale vedetelor. Nume celebre de la Hollywwod ii stiau de frica nu doar din cauza nominalizarilor pe "lista neagra", cat mai ales din cauza remarcilor usturatoare pe care designerul le avea pregatite pentru fiecare vedeta care nu stia sa se imbrace.

Anul trecut, Blackwell a trecut-o pe primul loc in top pe Victoria Beckham pentru picioarele sale subtiri, "puse in valoare" de fustele foarte scurte, pe care designerul le-a numit "mini-monstruozitati". Pe locul 2 s-a situat cantareata Amy Winehouse, urmata indeaproape de actrita Mary-Kate Olsen care, spunea Blackwell, "arata ca o scobitoare zdrentaroasa".

Timp de 35 de ani, Blackwell a avut propria linie vestimentara. A fost, de asemenea, designer de costume si a lucrat cu nume celebre precum Jayne Mansfield si Jane Russell.