Prima regula pe care orice persoana - cu atat mai mult o figura publica - ar trebui sa o aplice pentru a avea o aparitie prezentabila este de a avea un trup armonios. Numai asa hainele ii vor pune mai bine in evidenta personalitatea.

In momentul de fata, clasa politica lasa cel mai mult de dorit la capitolul vestimentatie, dintre toate categoriile sociale cu caracter public din Romania. Desigur, printre ei exista si exceptii. Cred ca in curand, odata cu debutul alegerilor parlamentare, se va pune din ce in ce mai mult accent pe imagine in domeniul politic. Prin urmare, sper reabilitarea vestimentara a clasei politice.

Nu-mi place sa vad umerii cazuti la sacou, sosete uzate, pantofi scalciati, maneca de sacou care depaseste incheietura mainii, sacoul inchis la toti nasturii, sacourile prea scurte sau prea lungi.

Nici cravata care depaseste buricul, nodul de cravata nedefinit, petele de mancare pe haine, pantalonii prea scurti, luciul hainelor provenit din purtarea excesiva, camasa cu maneca scurta purtata la costum, gulerul camasii cu o masura mai mare decat e necesar.

Mi-ar placea sa vad din ce in ce mai mult bretele, batista in buzunarul de la piept al sacoului, mansete cu butoni, pantofi de calitate, sacouri cambrate, ciorapi asortati la culoarea costumului si, de ce nu, asortari indraznete, dar armonioase.

Partea neplacuta este ca putini politicieni se gandesc serios la imaginea lor prin prisma vestimentatiei. Din cei care totusi o fac, putini au parte de consiliere profesionista.

Pe de alta parte, este bine ca, totusi, se aloca bani pentru acest gen de proiecte.

Pe toata perioada campaniei electorale, designerul Alexandru Ciucu va sta cu ochii pe politicieni, analizandu-le, saptamanal, tinutele in care acestia se vor afisa.