Revista Classic Rock a implinit 10 ani, o ocazie numai buna pentru a sarbatori trupe celebre din industria rock, in cadrul unei gale desfasurate la Londra. Printre numele grele premiate la acest eveniment se numara Metallica, Ozzy Osbourne, Led Zeppelin sau AC/DC, informeaza Mediafax.

Cea mai buna trupa a anului a fost desemnata Foo Fighters. Solistul formatiei, David Grohl, a multumit pentru premiu prin intermediul unei inregistrari video.

Whitesnake au fost premiati la categoria "Cel mai bun album al anului" pentru materialul lansat in 2008, "Good to be bad". O parte dintre melodiile albumului au putut fi ascultate si de fanii romani in cadrul concertului Whitesnake sustinut la Bucuresti, in vara aceasta.

"Legenda vie" (Living Legend Award") a fost desemnat Ozzy Osbourne, care a primit premiul din mainile lui Slash, fostul chitarist al trupei Guns N' Roses.

Cel mai bun concert al anului a fost cel al trupei Led Zeppelin, sustinut in Londra, in 2007, pe O2 Stadium. A fost primul lor concert impreuna din ultimii 19 ani.

AD/DC are cel mai bun DVD al anului, "Plug me in", iar Metallica a fost premiata pentru cea mai buna reeditare a anului. Premiul le-a fost acordat metalistilor pentru relansarea ultimelor trei albume.

"Classic Rock Roll of Honour sarbatoreste muzica rock si reprezinta o recunoastere a faptului ca aceasta este cel mai vibrant dintre toate genurile muzicale", a afirmat editorul sef al revistei Classic Rock, Scott Reiley.

Premiile au fost acordate pe baza voturilor acordate de cititorii revistei.

"Stairway to Heaven"- Led Zeppelin live, in 2007, premiati pentru cel mai bun concert