Obama isi va duce numele mai departe, dar nu prin copiii sai. In Kenia si Statele Unite, o multime de parinti vor sa isi boteze nou-nascutii cu numele de Barack Obama, dupa ce acesta a fost ales noul presedinte al SUA. Intr-un spital din Kisumu, Kenia, cateva mame si-au numit astfel copiii. Motivul? Spera ca cei mici sa aiba acelasi succes ca si Obama, atunci cand vor creste.

"Mi-as dori ca, atunci cand va avea 40 de ani, sa devina si el presedintele acestei tari", spune Nancy Otieno, mandra de fiul ei abia nascut, Barack Obama.

O alta proaspata mamica, Millicent Akoth, si-a botezat fetita Michelle Obama, dupa numele Primei Doamne de culoare de la Casa Alba, arata Reuters.

Obama a fost avansat chiar la statutul de star in Africa de Est, unde o marca de bere a fost numita "Senatorul" si unde "Obama: musical-ul" s-a lansat saptamana trecuta.

Obama, care s-a nascut in Hawaii dintr-o mama alba, din Kansas, si un tata kenian, este idolatrizat de multi africani.

Kenienii nu sunt insa singurii care isi boteaza copiii dupa Obama. In Florida, Patrick si Sasha Hall sunt printre primii, de cand a fost anuntat rezultatul alegerilor, care isi vor numi copilul Obama.