Starurile unuia dintre cele mai urmarite seriale TV ale tuturor timpurilor - Dallas - s-au reunit la Southfork Ranch, in acest week-end, pentru a sarbatori 30 de ani de la difuzarea primului episod din seria ce avea sa devina una dintre cele mai urmarite telenovele la nivel mondial. Dallas, povestea familiei de petrolisti texani Ewing, a fost filmata intre anii 1978 si 1991 si s-a bucurat de o audienta mondiala, relateaza BBC News.

La trei decenii de la lansarea serialului, membrii familiei Ewing s-au reintors la Southfork Ranch, unde erau asteptati de mii de fani si ziaristi din intreaga lume. Vanatorii de autografe s-au repezit asupra actorilor inca de la primii pasi pe covorul rosu cu care au fost intampinati la Southfork Ranch.

"Este socant, sunt uluita. Cum este posibil, la 17 ani de la oprirea serialului? Este fenomenal si sunt incantata ca sunt o parte a acestui fenomen", a declarat Linda Gray, cea care a intrepretat-o pe Sue Ellen Ewing.

Intrebat cum se simte acum, cand a revenit la ferma, Larry Hagman, care a apelat la un transplant de ficat in 1995, a raspuns sec: "Norocos!"

Patrick Duffy, care l-a intrepretat pe fratele mai mic al lui JR, Bobby, a adaugat: "Nu trebuie sa ne lasam prea mult luati de val dar este o dovada foarte placuta ca am fost o parte a istoriei televiziunii".

JR Ewing - un personaj de legenda

Istoricii televiziunii au dezbatut indelung motivele care au stat la baza uriaselor audiente de care s-a bucurat serialul.

Duffy explica: "A venit la momentul potrivit si s-a bucurat de un caracter legendar, in persoana lui JR Ewing. Nu cred ca acest personaj ar fi ajuns ceea ce este acum daca nu era interpretat de Larry".

Charlene Tilton - Lucy Ewing s-a declarat si ea incantata de atmosfera. "Este de necrezut. Aveam 17 ani cand am inceput sa filmez iar faptul ca oamenii inca isi amintesc de Dallas, ca pentru ei conteaza si acum este absolut uimitor".

Dallas, punct final

La aniversare au participat aproape 1.500 de oameni, unii dintre ei platind si 1.000 de dolari pentru un bilet.

In momentul sosirii vedetelor, au fost cateva scene de haos. Unii dintre participanti s-au plans ca reuniunea le-a inselat asteptarile si ca nu au avut ocazia sa fie alaturi de actorii preferati.

Dar cei mai multi au preferat sa se lase prada amintirilor. Cei mai entuziasti s-au dovedit a fi insa chiar actorii.

Ken Kercheval, care l-a incarnat pe principalul rival al lui JR, Cliff Barnes, a declarat: "Stateam toti in fata casei, la fel ca atunci cand am ajuns prima oara aici, si ne-am intrebat: nu ar fi timpul sa incepem sa filmam?".

"Suntem atat de obisnuiti unul cu celalalt si cu acest decor ... si aceasta familiaritate ne-a facut sa spunem 'ei bine, hai sa ne intoarcem la lucru'".

Dar aceasta nu se va intampla. Fiti linistiti, nu se prevede nicio continuare la Dallas.