Prima seara a celei de-a zecea editii a Bucharest Fashion Week a debutat cu o colectie semnata Laura Olteanu si Mihai Albu, o colectie in care culorile predominante au fos galbenul, movul, albastrul si nonculoarea negru. Rochiile cu trene ample din tul si cu broderii pretioase au fost accesorizate cu cercei si coafuri in stil “rock star” si, bineinteles, cu pantofi si posete create de Mihai Albu.

Stefan Musca a adus pe podium echipa de la “Neata cu Razvan si Dani”, in deschiderea unei colectii intr-un stil pe care creatorul il considera mai “cuminte” decat cel care l-a consacrat.

Benvenuti si Veronesse ne-au prezentat noile tendinte in moda de accesorii. Piesele de rezistenta au fost cele din lac si piele intoarsa, negre sau mov. Daca Paula Seling a defilat pe podium la editia trecuta pentru Veronesse, de aceasta data, Nico a fost cea care a ales sa le poarte creatiile.

Casa de moda Nelmar, a carei imagine este Monica Columbeanu, a prezentat o colectie de rochii de seara din materiale pretioase si blana.

Seara s-a incheiat cu colectia de rochii de mireasa semnata Brumihar. Creatiile au fost purtate de top modele precum Claudia Neghina, Nicoleta Gaburici, Ioana Francia.

Pe parcursul celor cinci zile de festival, cele mai importante nume ale designului vestimentar si de accesorii, atat din Romania cat si de peste hotare, isi vor prezenta propria viziune asupra noilor tendinte in moda.

Zina Dumitrescu, Catalin Botezatu, Laura Olteanu, Mihai Albu, Ersa Atelier, Veronesse, Stefan Musca, Bien Savvy, Mexton, Cleopatra Lux sunt doar o parte dintre creatorii care isi vor prezenta colectiile in cadrul evenimentului.

Un moment important al Bucharest Fashion Week este si Romanian Fashion Awards, gala in cadrul careia vor fi premiati cei care s-au facut remarcati anul acesta in moda si modelingul romanesc.

Se vor acorda premii pentru: cel mai bun creator de pret-a-porter/ cel mai bun creator de haute-couture, cel mai bun model masculin/cel mai bun model feminin, cea mai buna coperta de revista, cel mai bun fotograf de podium/de moda, cel mai bun hair-stylist etc.