Filmul, neintitulat deocamdata, va vorbi despre "sfarsitul unui imperiu", spun cei care cunosc proiectul lui Moore. Initial, in luna mai, Moore intentiona sa realizeze un documentar despre locul ocupat de America pe plan global. Moore si-a schimbat insa planul odata cu schimbarile financiare care au avut loc in intreaga lume in ultimele luni, arata The Telegraph.

Filmul va fi lansat, cel mai probabil, in primavara lui 2009, de catre Paramount Vantage si Overture Films. Expertii in politica si divertisment se intreaba insa cat de valabile vor mai fi lipsa de incredere si pesimismul lui Moore in ceea ce priveste politica SUA, avand in vedere climatul politic din prezent, schimbat de Barack Obama.

"Daca Moore va oferi o reteta pentru cum pot fi imbunatatite lucrurile, este posibil sa atraga, intr-adevar, un public care este avid de schimbare in acest moment", spune Craig Minassian, consultant in entertainment. "Ii va fi insa greu, pentru ca Moore evidentiaza, in general, ceea ce e in neregula in America, iar aceste alegeri au demonstrat ce este inca bine in tara noastra", a adaugat acesta.