Se prea poate ca primul discurs al celui de-al 44-lea presedinte al Statelor Unite sa fi fost unul dificil de sustinut, dar daca ne referim la declaratiile pline de conciliere, incredere in viitor si smerenie, acestea sunt floare la ureche fata de sarcina de a-si infrunta propria sotie. In fond, ce poate fi mai greu decat sa alegi prima tinuta de gala a Primei Doamne Michelle Obama?, se intreaba retoric TimesOnline.co.uk.

Rochia pe care a ales-o, lunga, alba, superba, a captat atentia lumii intregi. Intr-un timp al crizei, al somajului si razboaielor pentru teritoriu, industria americana a modei vede zile grele, iar rochia primului bal al Primei Doamne ar trebui sa fie un barometru important pentru prosperitatea unei natiuni.

Asadar, Michelle Obama a purtat o rochie cu o singura bretea din sifon si matase de culoarea fildesului, in combinatie cu organza si cristale Swarowski, cu broderie din fir de argint, apartinand creatorului Jason Wu, un american nascut in Taiwan, ale carui rochii pot costa pana la 6.000 de dolari.

Tinuta doamnei Obama trebuia sa dea o solutie universala tuturor acestor probleme, laolalta cu un semnal despre ce fel de prima doamna va fi. Asa cum scriu specialistii in moda de luni de zile, acesta este si principalul rol al rochiei, iar concluzia care a rezultat este ca Michelle Obama va fi o Prima Doamna de actiune, spre deosebire de predecesoarea Laura Bush.

Specialistii in moda de la TimesOnline au trecut in revista caracteristicile rochiei, de la culoare pana la linia adoptata. Culoarea, spun ei, este un triumf si, in acelasi timp, deosebit de importanta pentru femeile importante, asa cum a demonstrat-o Regina Elisabeta a II-a in atatea randuri.

Accesoriile stralucitoare, pe de alta parte, sunt un teren minat. Doar o femeie de culoare poate scapa nevatamata cu combinatia respectiva. Marcheaza, in acelasi timp, o remarcabila schimbare de tonuri de la gri-ul impecabil si discret al Laurei Bush.

Critica devastatoare vine odata cu linia rochiei: in afara de cazul in care Michelle Obama nu asteapta un copil, tinuta a facut-o sa para de-a dreptul grasa, scrie TimesOnline.