Melodia „The balkan girls", interpretata de Elena Gheorghe, va reprezenta Romania la finala Eurovision, organizata la Moscova, intre 9 si 16 mai. Piesa a fost compusa de Laurentiu Duta, Ovidiu Bistriceanu si Daris Mangal, pe versurile lui Laurentiu Duta si Alexandru Pelin.

"The balkan girls" fost desemnata castigatoare prin votul juriului (50%) si cel al telespectatorilor (televoting - 50%). Elena a obtinut 10 puncte din partea publicului si 12 puncte din partea juriului, fiind urmata in clasament trupa Blaxy Girls cu piesa "Dear Mama" (18 puncte) si de piesa "Stop" intepretata de Catalin (18puncte).

Pentru ca anul trecut la Belgrad, piesa "Pe o margine de lume", interpretata de Nico si Vlad Mirita, nu s-a clasat in primele zece pozitii (locul 20 din 25), tara noastra trebuie sa treaca si de preselectia organizata pe data de 9 mai pentru a putea participa la finala.

Juriul finalei a fost altul decat cel din semifinale, el fiind compus din: Aura Urziceanu, Dana Dorian, Andrei Kerestely, Cristian Faur, Marcel Pavel, Cristian Zgabercea, Liana Elekes, Stefan Neaftanaila, George Zafiu.

Dan Bittman, Malina Olinescu, Taxi, Monica Anghel si Marcel Pavel, Nicola, Sanda Ladosi, Luminita Anghel si Sistem, Mihai Traistariu, Todomondo, Nico si Vlad Mirita au fost cei care au reprezentat Romania la finala internationala a concursului Eurovision.

Locul I - Elena Gheorghe - The balkan girls (22 puncte)

Blaxy Girls - Dear Mama (18 puncte)

Catalin - Stop (18 puncte)