Vicky Cristina Barcelona este ultimul film al lui Woody Allen, in care Penelope Cruz - chiar daca apare probabil vreo 15 minute - este starul. Scarlett Johansson - care mie mi-e cam indiferenta, ba mai mult nu inteleg de unde entuziasmul in ce o priveste, in afara de buze frumoase nu cred ca e foarte speciala, ca infatisare, desi apare obsedant pe toate revistele pentru doamne - este total pusa in umbra de frumoasa actrita spaniola.

E cel mai tare film pe care l-am vazut in ultima vreme. Recunosc, piratat de colegul meu din Ungaria, ca aici, in Marea Britanie, va avea premiera in 6 februarie, iar in Romania - potrivit Cinemagia - in 3 aprilie.

Doua americance - Vicky si Christina - pleaca la Barcelona pentru cateva luni, unde intalnesc un artist, un pictor, care le place pe amandoua. Numai ca tipul nu este recuperat dupa divortul de o femeie extrem de frumoasa, artista la randul ei, dar foarte temperamentala (Penelope). Si, de aici, o serie de intamplari. Nu va povestesc mai mult, ca sa nu va strict placerea vizionarii.

Penelope Cruz este, insa, magistrala. Nu numai ca este extrem de frumoasa, dar joaca foarte bine personajul Maria Elena, o tipa nevrotica, nesigura uneori, dar extrem de focoasa. Am citit ca este nominalizata la Oscar pentru rol secundar feminin pentru acest film si chiar m-as bucura sa il castige.

Javier Bardem, pictorul din film, este chiar partenerul lui Cruz din viata reala.

Am vazut o serie de comentarii despre filmul asta pentru o secventa care a atras atentia mai multor domni: este vorba despre un sarut intre Johansson si Cruz. Am citit undeva declaratia lui Cruz referitoare la acest episod si povestea ca secventa a fost filmata fara repetitie si ca Woody Allen, desi suspectat ca e usor pervers, si-a facut programare la doctor in ziua filmarii.

Dupa ce am vazut filmul asta - plin de imagini cu opera lui Gaudi - am stiu unde imi voi face vacanta in vara asta: la Barcelona. Hm, sper doar ca jumatatea sa fie de acord. Povestea filmului e usoara, e o comedie romantica, desi nu genul clasic, dar ca imagine e o adevarata incantare.

Si tot dupa ce am vazut acest film am mai cautat altele cu Penelope. Un alt coleg avea Volver. Da, marturisesc ca nu l-am vazut la vreme respectiva, asa ca l-am vazut aseara. Continuu sa fiu uimita de frumusetea acestei actrite. Chiar daca are o fata mica si niste ochi prea mari si prea negri pentru figura ei, acest contrast nu este deloc deranjant si o face foarte interesanta.

Recunosc ca pana acum nu am observat-o, ca actrita, dar mi se pare foarte talentata. Si rolul din Volver este foarte bun. Am mai vazut-o in Femeia mereu deasupra si acolo a fost haioasa, mi-a placut filmul, m-a amuzat, dar nu m-a impresionat foarte tare.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Menaru.