Costurile transplantului de ficat in cazul lui Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, care va fi operat in Germania, vor fi suportate din Fondul National de Asigurari de Sanatate, a anuntat marti Ministerul Sanatatii, citat de Mediafax.

"Am discutat in aceasta dimineata cu sotia domnului Minculescu si i-am spus ca, impreuna cu reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, am gasit solutiile legale ca transplantul de ficat care se va efectua in clinica din Germania sa fie decontat din Fondul National de Asigurari de Sanatate", a declarat Ion Bazac, ministrul Sanatatii.

De asemenea, ministrul Sanatatii a decis ca bugetul MS pentru programul de tratamente in strainatate sa fie triplat, fiind vorba de cazuri grave pentru care "este normal sa se acorde atentia cuvenita", potrivit sursei citate.

Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, a fost in Germania, in prima jumatate a lunii februarie, pentru a efectua o serie de analize in vederea unui transplant de ficat, el suferind de o boala hepato-renala ereditara.

Cosmin Nicoara, managerul trupei Iris, declara, pentru MEDIAFAX, ca sotia lui Cristi, Rodica Minculescu, va fi "cel mai probabil" donatorul sau.

Cristi Minculescu, in varsta de 50 de ani, sufera de o boala ereditara, polichistica hepato-renala, mostenita de la tatal sau.

Aceasta boala se caracterizeaza prin aparitia in ficat si rinichi a unor chisturi, care evolueaza si care pot duce la afectarea functiilor organelor.