Cu ocazia zilei de 8 martie, HotNews.ro le ofera doamnelor si domnisoarelor piesa Femeia de lut (Tatiana Stepa), precum si mai multe variante ale unor cantece din Bucurestiul de odinioara: Iubesc femeia si Femeia, eterna poveste. De asemenea, puteti vedea si cateva martisoare expuse zilele trecute, cu ocazia Targului de Martisor organizat de Muzeul Taranului Roman.

Cu ocazia Galei Folk Om Bun 2009, Tatiana Stepa a oferit doamnelor si domnisoarelor o piesa scrisa alaturi de Camelia Radulian, "un cantec numit Femeia de lut. Doua femei au scris un cantec despre toate femeile care se uita la un moment dat intr-o oglinda si nu se mai recunosc".

Tatiana Stepa - Femeia de lut (live @ Sala Palatului, 2009)

Din perioada interbelica dateaza mai multe romante care "au facut istorie". Piese ca Iubesc femeia (Cristian Vasile) si Femeia, eterna poveste (Titi Botez) au fost cantate chiar si de Tudor Gheorghe, in ultimii ani, cu ocazia spectacolului Calvarul unei inime pribegi, care a readus in prim-plan refrenele anilor '30.

Tudor Gheorghe - Femeia, eterna poveste

Titi Botez - Femeia, eterna poveste

Tudor Gheorghe - Iubesc femeia

Cristian Vasile - Iubesc femeia

Neuitatele femei este titlul unei piese compuse de Nicu Alifantis, pe versurile lui Geo Dumitescu, dar si numele celui de-al treisprezecelea album al solistului brailean. "Cred ca primul lucru pe care ni-l amintim cu placere din adolescenta este intalnirea cu femeia. De aceea, titlul Neuitatele femei exprima bine intentia noastra", spune Alifantis despre aceasta piesa.

Nicu Alifantis - Neuitatele femei