Rezultatele concursului de selectie care urma sa stabileasca reprezentantul Rusiei la Eurovision 2009 s-au dovedit scandaloase, scrie news.ru. Invingatoare a fot cantareata ucraineana Anastasia Prihodko. In favoarea lui Prihodko au votat 25% dintre spectatori si sase dintre cei 11 membri ai juriului de profesionisti.

Initial, Prihodko urma sa participe la concursul national din Ucraina, dar a fost descalificata. Ulterior, ea a fost admisa la finala ruseasca, unde a cantat in limba ucraineana.

Producatorul cantaretei Valeria, ocupanta locului secund, a estimat ca se impune o alta selectie, pentru ca “melodia interpretata in limba ucraineana nu are nimic in comun cu Rusia”.

In schimb, producatorul castigatoarei, Konstantin Meladze, considera ca Prihodko a interpretat bucata aleasa foarte bine si merita sa urce pe scena. “Pentru mine a fost o mare bucurie. Sunt pentru prietenia intre rusi, ucraineni si georgieni si a tuturor celorlalti. In principiu, este un cantec international, pentru ca melodia este compusa de un georgian, a fost interpretata de o ucraineana, iar textul a fost pe jumatate scris de o estonianca”, a explicat el.

Invingatorul de anul trecut al Eurovision, Dima Bilan, a felicitat-o pe Anastasia si i-a daruit un lant de argint purtat de el cu un an in urma.