Actorul si expertul in arte martiale Chuck Norris a afirmat ca va candida la presedintia statului liber Texas si a indemnat gruparile de dreapta din SUA sa se uneasca pentru "a salva natiunea". Potrivit celor de la philly.com, Norris a facut aceste declaratii in timpul unei emisiuni de la un post de radio conservator.

Prezent in cadrul emisiunii jurnalistului Glenn Beck, actorul a afirmat ca "mii de grupari de dreapta din intreaga tara se vor uni, fiind ingrijorate din cauza starii in care se afla tara" si a anuntat o intalnire a acestor organizatii pentru vineri, 13 martie.

Norris a declarat, de asemenea, ca va candida la "presedintia statului Texas" daca "lucrurile se vor deteriora". In opinia expertului in arte martiale, cunoscut si pentru rolul din seria "Walker, politist texan", statul Texas nu a fost niciodata oficial parte din SUA. Inventorul stilului de lupta chun kuk do a precizat ca Texasul se va afla in frunte daca SUA se vor confrunta cu "o noua revolutie". "Suntem in pragul luptei", a spus Norris.

Chuck Norriseste cunoscut pentru opiniile sale conservatoare, anti-avort, anti-homosexuali, fiind un sustinator al dreptului americanilor de a detine arme de foc. De-a lungul anilor, el a donat mii de dolari candidatilor din Partidul Republican. In 2008, Norris l-a sustinut pe Mike Huckabee in cursa republicanilor pentru Casa Alba.

Dupa alegerile din noiembrie 2008, Chuck Norris i-a trimis o scrisoare presedintelui ales Barack Obama in care ii cere acestuia sa respecte Constitutia, sa protejeze dreptul la viata si "sa nu faca greselile predecesorilor sai".

Philly.com precizeaza ca dupa alegerea lui Obama in functia de presedinte, mai multi lideri de extrema dreapta din SUA i-au indemnat pe americani la nesupunere civica iar pe soldati sa nu respecte ordinele comandantului suprem.