Formatia Trooper va crea o opera rock despre Vlad Tepes, un album conceptual preconizat sa apara la inceputul anului viitor, anunta un comunicat de presa din partea trupei. Materialul va urmari viata si domniile lui Vlad, nu si mitul contelui-vampir Dracula.

Acesta este un proiect mai vechi al formatiei, care a fost reluat dupa lansarea in noiembrie anul trecut a ultimului disc Trooper, Rock'n'roll pozitiv. Noile piese sunt construite in jurul versurilor lui Vasile Lupasc, licentiat in istorie, cu specializare in domeniul domniilor lui Vlad Tepes, care a lansat de curand un roman fascinant despre domnitor.

Este primul disc al grupului in care Trooper vor canta impreuna cu o orchestra simfonica, lucru care va influenta radical procesul de compozitie si orchestrare a noilor piese. Inregistrarile noului disc vor incepe in toamna.

In ceea ce priveste directia muzicala, Aurelian Dinca, chitarist Trooper, declara: "Discurile noastre, desi foarte diferite, au o unitate care poarta marca Trooper. Materialul nou, insa, nu seamana cu nimic, va fi probabil cel mai atipic disc al nostru. Totusi, incercam sa conservam anumite elemente de sound si de structura care ne sunt caracteristice.”

Intrati in al 14-lea an de activitate muzicala, fara intreruperi, Trooper au sustinut in luna februarie a acestui an cel de-al 200-lea concert din istoria grupului. Trooper se afla acum in turneul national de promovare a celui mai nou disc al lor, Rock’n’roll pozitiv.

Pe 26 aprilie, Trooper vor sustine un recital in deschiderea concertului grupului britanic Nazareth de la Bucuresti, ce va avea loc la HALA. Acest concert va marca incheierea turneului Rock'n'roll pozitiv.

De asemenea, Trooper va sustine un concert impreuna cu Paul DiAnno, primul solist al trupei Iron Maiden, la Rock City Open Air. Evenimentul se va desfasura in perioada 20-23 august.

Vezi aici site-ul formatiei.

Trooper - Zorii unei zile noi