"Cu cat m-ai platit pentru acest interviu?" Este an de criza, cu alegeri si razboaie intre vedete influente si pline de bani, iar aceasta intrebare, draga domnului Lucian Mandruta, ar trebui cred eu sa nu lipseasca din niciun interviu al jurnalistilor din trusturile romanesti, in locul intrebarilor ofilite de genul "ce sentimente aveti despre...".

De ce-ar intreba un ziarist persoana intervievata "cu cat m-ai platit", cum face Mandruta? Sa arate telespectatorilor ca nu e un interviu comandat? Sau...

Am vazut acum cateva zile un interviu al domnului Mandruta cu Elan Schwarzenberg (http://videonews.ro/action/viewvideo/6931/...aela-Radulescu/) care se termina asa:

Mandruta: Elan, vreau sa te mai intreb un lucru si este foarte important. Cu cat m-ai platit pentru interviul asta?

Schwarzenberg: Cu cat te-a platit si Mihaela Radulescu.

Intrebare personala, da? "m-ai platit", nu "ne-ati platit". Intr-un fel, Schwarzenberg probabil ca a raspuns corect. Mandruta e platit de trust, iar la veniturile trustului contribuie si Raduleasca, prin emisiunea ei de mare succes. La interviul cu Elan, zice pe blog Cristi Brancu (http://www.cristi-brancu.ro/2009/03/16/cum...-la-observator/), a fost o conexiune "in top, la varful postului TV". Varful care administreaza conexiunile si strange toti banii adusi si de ratingul lui Mandruta, si de ratingul Mihaelei si apoi imparte salarii.

Dupa cateva zile. Mandruta fata in fata cu Elena Basescu, la sfarsitul interviului exclusiv (http://antena3.ro/stiri/antena3ro/interviu...ator_67383.html): As vrea sa te intreb cu cat m-ai platit pentru acest interviu, Elena?

Elena: Consider ca ne-am facut un serviciu reciproc.

Mandruta, (catre telespectatori?): Are dreptate.

Seara, Ciutacu se ia de intrebarea lui Mandruta: ai doilea clip de aici http://www.ciutacu.ro/articol/am-fost-dobi...ta-m-a-luminat/ Din cate tin minte, Ciutacu insusi a pus aceeasi intrebare cand s-a luat chiar de acest site, HotNews.ro, de banii ceruti pe neve de TV-uri in campania electorala de asta toamna. Daca tin minte bine, la emisiunea lui de la Antena 2 de atunci, Ciutacu ii intreba si pe Orban, si pe Blaga, si pe doctorul Oprescu daca i-au dat vreodata lui sau emisiunii lui vreun ban.

Nu mai tin minte cum au sunat raspunsurile primite de Ciutacu atunci, doar ca au fost negative. Dar daca tot a inceput Mandruta sa puna metodic intrebarea, ii incurajez pe toti jurnalistii din toate trusturile sa intrebe, la randul lor, cu cat au fost platiti pentru interviurile exclusive pe care le iau. Probabil ca multi dintre intervievati vor raspunde ca Elena Basescu sau Elan Schwarzenberg. Cred ca asa, punand raspunsurile cap la cap, ne vom da mai bine seama si noi, telespectatorii, care sunt mecanismele din spatele interviurilor exclusive realizate de salariatii trusturilor de presa: servicii reciproce, conexiuni la varf...

Comenteaza pe Forumul Hotnews.ro