A treia interventie chirurgicala la care a fost supus Cristi Minculescu a avut loc sambata seara si a decurs conform planului: pachetele de comprese care au fost plasate in interiorul abdomenului pentru a sustine ficatul transplantat au fost extrase, astfel ca nu va fi nevoie de o a patra operatie, relateaza Mediafax.

Aceasta interventie, care a durat aproximativ o ora, a aratat ca noul ficat este bine irigat si se dezvolta, iar functiile hepatice se imbunatatesc continuu, au anuntat medicii germani de la Spitalul Universitar din Regensburg.

Avand in vedere circumstantele, starea lui Cristi Minculescu este buna. Acesta inca se afla la terapie intensiva, dar este treaz si raspunde la stimuli. In continuare, el va fi atent monitorizat pe perioada recuperarii.

Rodica Minculescu, sotia si totodata donatorul sau, se recupereaza bine, procesul ei de vindecare fiind normal. Atat ea, cat si cei doi copii ai lor l-au vizitat pe Cristi.

Potrivit medicilor care-l supravegheaza, nicio alta interventie chirurgicala nu este planificata.

Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, a fost supus, la inceputul saptamanii trecute, unei operatii de transplant hepatic, interventie care s-a incheiat dupa mai bine de zece ore.

In varsta de 50 de ani, Minculescu sufera de o boala ereditara, polichistica hepato-renala, mostenita de la tatal sau.

La inceputul lunii martie, ministrul Sanatatii, Ion Bazac, anunta ca ministerul va plati costul interventiei, adica 47.000 de euro, restul urmand sa fie suportat de familie.