Tudor Chirila si colegii sai lanseaza Dumnezeu nu apare la stiri, cel mai nou extras pe single de pe albumul Vama, "o piesa care ne reaminteste ca oricat vom dezbate si comenta, niciodata nu Il vom regasi pe Dumnezeu in mijlocul spectacolului mediatic". Cantecul beneficiaza de un videoclip ce va fi difuzat atat pe televiziunile muzicale, cat si online, anunta un comunicat de presa din partea trupei.

"Avem de-a face cu din ce in ce mai multa viteza si mai mult "bombardament" de informatie. E o nebunie. Lumea vrea, lumea consuma. Ma intreb daca asta nu e o pedeapsa pentru noi toti pana la urma", a declarat Tudor Chirila pentru HotNews.ro.

Frontman-ul trupei Vama cred ca piesa Dumnezeu nu apare la stiri "are un "vibe". Imi place mai mult varianta live decat varianta de studio. Oricum, noi suntem o trupa care comunica mai bine live, sunt convins de asta. Si ne simtim mai bine live."

“In cazul incercarilor grele, razboaie, cataclisme, dezastre colective, omul apeleaza neputicios si adesea in ultima instanta, la Dumnezeu. Fara sa realizeze ca drumul pana la aceste tragice situatii l-a parcurs singur. Dumnezeu pare responsabilul de serviciu pentru nenorocirile care depasesc Omul.

Frica. Un sentiment normal a carui absenta duce la nebunie. O societate fara frica de Dumnezeu e o societate nebuna. La stiri copiii nostri vad violul, crima si hotia ca pe niste elemente normale, cotidiene ale zilelor noastre. Atunci, normal o sa li se para sa violeze, sa fure sau sa impuste o scoala intreaga cu sange rece...

Noi credem ca ar trebui sa ne oprim, sa regandim stirile si ponderea mizeriei umane din ele. Acest cantec e un semnal de alarma... poate ar trebui sa ne gandim ca media face omul si nu invers... pana cand nu e prea tarziu.”

Membrii trupei Vama sunt: Tudor Chirila – voce, Eugen Caminschi – chitara, Raul Kusak – clape, Lucian (Clopo) Cioarga – tobe, Dan (Prepe) Opris – bas.

Vezi aici site-ul oficial si pagina de myspace a trupei.

Vama - Dumnezeu nu apare la stiri