Noul videoclip Vama, intitulat Dumnezeu nu apare la stiri, a fost lansat joi pe blogul lui Tudor Chirila. "Este o piesa care ne reaminteste ca oricat ne vom dezbate si comenta, niciodata nu Il vom regasi pe Dumnezeu in mijlocul spectacolului mediatic".

Tudor Chirila, frontman-ul trupei Vama, recunoaste ca Dumnezeu nu apare la stiri este piesa pe care o indrageste cel mai mult dintre cantecele noi. "Mi s-a parut o coincidenta interesanta faptul ca, nefortat, aceasta piesa a iesit in Postul Pastelui. Poate ca de pe discul Vama este cantecul cu cel mai important mesaj. Si, atata vreme cat incercam sa facem muzica cu mesaj, care sa-l puna pe ganduri fie si pentru o secunda pe cel care asculta, inseamna ca schimbam ceva. Este forma noastra de a lupta cu raul din jur."

"Avem de-a face cu din ce in ce mai multa viteza si mai mult "bombardament" de informatie. E o nebunie. Lumea vrea, lumea consuma. Ma intreb daca asta nu e o pedeapsa pentru noi toti pana la urma", a declarat Tudor Chirila pentru HotNews.ro.

“In cazul incercarilor grele, razboaie, cataclisme, dezastre colective, omul apeleaza neputicios si adesea in ultima instanta, la Dumnezeu. Fara sa realizeze ca drumul pana la aceste tragice situatii l-a parcurs singur. Dumnezeu pare responsabilul de serviciu pentru nenorocirile care depasesc Omul.

Frica. Un sentiment normal a carui absenta duce la nebunie. O societate fara frica de Dumnezeu e o societate nebuna. La stiri copiii nostri vad violul, crima si hotia ca pe niste elemente normale, cotidiene ale zilelor noastre. Atunci, normal o sa li se para sa violeze, sa fure sau sa impuste o scoala intreaga cu sange rece...

Noi credem ca ar trebui sa ne oprim, sa regandim stirile si ponderea mizeriei umane din ele. Acest cantec e un semnal de alarma... poate ar trebui sa ne gandim ca media face omul si nu invers... pana cand nu e prea tarziu.”

Membrii trupei Vama sunt: Tudor Chirila – voce, Eugen Caminschi – chitara, Raul Kusak – clape, Lucian (Clopo) Cioarga – tobe, Dan (Prepe) Opris – bas.

Vezi aici site-ul oficial si pagina de myspace a trupei.

Formatia Vama pregateste noi concerte la Drobeta Turnu Severin - Aer liber, Zilele Orasului (24 aprilie, ora 21:00), Suceava - Arena Club (28 aprilie, ora 22:00), Iasi - Club Hypnotic (29 aprilie, ora 22:00), Cluj - My Way Club (12 mai, 22:00).