O fotografie cu cei patru Beatlesi, purtand semnaturile acestora plagiate de George Harrison, a fost vanduta la licitatie pentru suma de 1300 de lire sterline. Fotografia a fost trimisa in anii 60 unei adolescente bolnave de leucemie in faza terminala, informeaza SkyNews.

Reprezentantul casei de licitatii Keys, Andrew Bullock, a declarat ca expertul grafolog care a verificat autografele este 100% sigur ca George Harrison este cel care a semnat si in numele colegilor sai de trupa - John Lennon, Paul McCartney si Ringo Star. Cu siguranta, spune Bullock, "starea grava in care se afla adolescenta l-a facut pe George sa se grabeasca in a trimite fotografia. Si acest detaliu face povestea cu atat mai frumoasa."

Se pare ca George a mai semnat si alte fotografii in numele celorlalti membri ai trupei, si "devenise priceput la asta", a mai spus Bullock, care a precizat ca adolescenta a primit mai multe fotografii ale celor patru beatlesi de la George.

Fotografia a fost achizitionata de un cumparator anonim, care a licitat telefonic suma de 1300 de lire sterline.

Castigurile realizate la licitatie vor fi donate University of East Anglia, pentru cercetari in domeniul leucemiei. Fotografiile au fost donate de Harry Bartlett, englez din Rickinghall, Suffolk, al carui fiica, Ann, le-a primit cu putin timp inainte sa moara, la sfarsitul anilor 69, la varsta de doar 16 ani.

George Harrison a decedat in 2001, in urma unui cancer, la varsta de 58 de ani.