Dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza lui Florin Chilian in procesul cu Ministerul Culturii, artistul intentioneaza sa il cheme in instanta si pe Theodor Paleologu, actualul ministru al Culturii. "L-am anuntat deja ca o sa-l actionez in judecata pentru inactiune. Inactiunea este un pricipiu de drept si se refera practic la complicitate", a declarat Florin Chilian pentru HotNews.ro.

"M-am saturat de lipsa de reactie a colegilor artisti in ceea ce priveste propriile lor drepturi",a declarat Florin Chilian in cadrul Intalnirii HotLife organizate de HotNews.ro. "Daca acestia si-ar fi aparat drepturile, ar fi beneficiat de o parte din cele 90 de milioane de euro stranse la organismele de colectare si gestiune a drepturilor de autor si conexe. Iar in aceasta situatie, eforturile media de a strange bani pentru cauze umanitare (teledoane, campanii etc.) ar fi fost directionate catre oameni anonimi care nu aveau posibilitatea de a apela la trusturile de presa pentru a le fi ajutati copiii".

Artistul a anuntat ca va lupta in continuare pentru demascarea furturilor din cultura romana, care s-ar regasi inclusiv programul "Sibiu Capitala Culturala Europeana". Printre numele vizate de Chilian se numara Adrian Iorgulescu, dar si Curtea de Conturi. "Tot declara Iorgulescu ca ma da in judecata, asa ca merg pe caile justitiei romane si il anunt ca are doua citatii in calitate de "intimat". Una facuta de mine, una de catre domnul Marian Solea. Intre timp, avand acces la dosarul de urmarire penala deschis de DNA domnului ministru PNL Adrian Iorgulescu, am putut constata si abaterile facute de procurori pentru a-l scoate basma curata. In judecata mai este chemata si Curtea de Conturi a Romaniei, pentru ca e cea care acopera legal furturile. Luna viitoare, Adrian Iorgulescu trebuie sa se prezinte din nou in fata judecatorilor si sper ca de data asta nu va mai trata justitia romana trimitand, in semn de maxim dispret, un fax".

"Nu am nici o treaba cu domnul Adrian Iorgulescu, este doar un nume, este un personaj trist la istoriei contemporane, ca asta e. [...] Eu n-am facut altceva decat sa-mi pun notorietatea castigata prin muzica [...] in slujba demersului unui om, domnul Marius Marina Solea, consilier in Ministerul Culturii, functionar public, care se lupta in numele nostru pentru cultura romana. Nenorocirea e ca pentru media, el nu este interesant. Si atunci cand vine unul ca mine care este cunoscut pentru ca, muzician fiind, artist sa zicem, am mai mult arici la presa, la mine vine presa, la el nu."

"De patru ani exista demersurile astea si abia acum ati aflat despre ele. Ma fac vinovat numai de gasirea unei forme potrivite de propagare in media a problemelor artistilor romani. Dovada ca am dreptate este chiar lipsa de interes a imensei majoritati a trusturilor de presa si de televiziune. Trebuia sa fac cat mai cunoscuta problema asta, pentru ca eu si domnul Marian Solea, consilier in Ministerul Culturii, sa putem fi cat mai protejati fata de abuzurile si presiunile la care suntem supusi in ultimii patru ani. Mafia din politie si procuratura, despre care vorbea domnul Mitrea, este prezenta si aici, de notorietate fiind faptul ca domnul Solea a fost arestat chiar in sediul Ministerului Culturii, de catre politistii trimisi de la sectia 2 politie Bucuresti, in urma ademersurilor intreprinse de acesta pentru apararea culturii romane."

Florin Chilian s-a aratat decis sa il cheme in instanta si pe Theodor Paleologu, actualul ministru al Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), pentru lipsa de implicare in procesul castigat de Chilian, proces intentat Guvernului pentru furtul piesei "Zece". "Eu cred ca Paleologu nu are nici un fel de alt merit decat acela de a fi fiul propriului tata. Nici o legatura cu cultura, nici o legatura cu cultele. [...] L-am anuntat deja ca o sa-l actionez in judecata pentru inactiune. Inactiunea este un pricipiu de drept si se refera practic la complicitate."

"Nu cred ca se va rezolva foarte repede problema asta, dat fiind faptul ca procurorii Ioana Constantin si Marius Iacob nu au un alt interes decat acela de a ingropa cazurile privind marea coruptie din cultura. Altfel, ma intreb cum e posibil ca procurorii sa evite constatarea unor lucruri univoce pentru Guvern, tratand dovezile de fals si uz de fals pe care le-am pus la dispozitie ca fiind "erori materiale ale unor functionari cu studii medii"... Procurorii acestia au evitat sa constate ca acele dosare au fost furate [...] de la "vinovatii ca au studii medii", uitand sa ceara Curtii de Conturi declaratiile prin care acestia spuneau ca le-au fost furate acele dosare, dosare care dovedeau furtul a milioane de euro din bugetul Culturii."

"As dori sa solicit o pozitie oficiala a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in ceea ce priveste atitudinea doamnei procuror-sef Monica Pop, procuror-sef in Serviciul pentru coordonarea activitatilor Ministerului Public in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind prezenta dansei in prezidiul unei manifestari dedicate Zilei Mondiale a Dreptului de Proprietate Intelectuala, langa doi directori ORDA, anchetati de DNA pentru trucarea unei licitatii privind hologramele. Poate ne explica acesti procurori cum e posibil sa suspende urmarirea penala intr-un caz in care prejudiciul este de zeci de milioane de euro, pe motiv de boala. Directorii ORDA, asemeni lui Gorbunov, erau "prea bolnavi" pentru a participa la ancheta procurorilor. Ii reamintesc doamnei procuror Monica Pop ca i-am pus la dispozitie materialele de presa legate de problema, pentru ca dansa nu stia despre ce era vorba."

Florin Chilian a trimis saptamana trecuta un comunicat de presa in care prezenta o schema "prin care sintem furati de ani de zile" si care includea firme aflate in "paradisuri fiscale". "Inainte de 2000, Adrian Iorgulescu si Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania s-au asociat si au facut o alta firma: Muzica 2001. Acea firma, care are sediul in Magazinul Muzica, alaturi de multe firme pe care le vedeti acolo, in suveica aia - toate au sediul in Magazinul Muzica. Toate firmele pe care le vedeti voi in Magazinul Muzica [...] sunt ale Uniunii Compozitorilor, toate alea au contract cu Muzica 2001. Si de acolo ar fi trebuit sa vina bani catre muzicienii romani".