Presa britanica sustine ca Elena Gheorghe a facut playback la finala Eurovision de sambata seara. Jurnalistii de la Daily Mail scriu ca artista romana ar fi mimat interpretarea melodiei prezentata in concurs, sugerand ca adevarata protagonista ar fi persoana aflata in partea din spate a scenei, "in umbra".

"Reprezentanta Romaniei a mimat cantecul?", se intreaba tabloidul britanic care afirma ca speculatiile in acest sens au fost alimentate de prezentatorul Graham Norton, care a comentat Eurovisionul pentru publicul din Marea Britanie. "In umbra scenei se putea observa o fata izolata de restul trupei, cu un microfon in mana", a spus Norton. El a amintit ca regulile competitiei stipuleaza ca toti performerii trebuie sa fie prezenti pe scena, dar nu spun nimic despre posibilitatea de a mima, adauga publicatia citata.

Cu toate acestea, delegatia Romaniei a explicat ca "misterioasa aparitie" este backing vocalistul artistei. Si la semifinala Eurovision de la Moscova, Elena Gheorghe a intrat pe scena alaturi de cele patru dansatoare si de cantareata Lucia Dumitrescu, care a asigurat partea de refren al cantecului.

Elena Gheorghe a ocupat poziţia 19, din 25 de finalişti, cu un total de 40 de puncte. Norvegia a castigat editia 2009 a concursului Eurovison. Alexander Rybak s-a impus in fata concurentilor din 24 de tari, el obtinand 387 de puncte (un nou record). Este pentru a treia oara cand Norvegia castiga Eurovisionul. Pe locul doi s-a clasat Yohanna (Islanda) si AySel&Arash (Azerbaidjan).

Elena Gheorge, in semifinala Eurovision de la Moscova